Hospital d'Alta Resolució de Gaudix, a Granada
SUCCESSOS

Mor una nena de 13 anys per una intoxicació de gas a Granada

La noia va ser traslladada a l'Hospital d'Alta Resolució de Guadix pels seus familiars, encara que no van poder salvar-li la vida

Una nena de 13 anys ha mort per una possible intoxicació de gas butà a una casa cova de Benalúa, Granada. Els fets han tingut lloc en aquesta localitat al nord de la província al voltant de les 7.30 h mentre la jove dormia.

La noia va ser traslladada a l'Hospital de Alta Resolución de Guadix pels seus familiars, on van intentar reanimar-la sense èxit. Segons les primeres informacions que ja s'han conegut, ja hauria arribat morta al centre sanitari. Ha estat l'hospital qui ha alertat de la mort el 112 i, per tant, s'ha activat el protocol judicial.

El Centre Coordinador d'Emergències ha avisat immediatament a la Policia Local i a la Guàrdia Civil, que s'han fet càrrec de la investigació. El cos ha estat traslladat a l'Institut de Medicina Legal de Granada, on els forenses faran l'autòpsia per determinar les causes de la mort.

5 morts a Jaén i Tarragona per inhalar monòxid de carboni

Altres fets semblants van tenir lloc a l'inici d'any a Jaén i a Tarragona.

En el cas de Jaén, va passar al municipi de Linares a les 19:20 h. El 112 va rebre un avís dels bombers sobre l'obertura de porta d'un domicili. Amb això es van activar la Policia Nacional, la Local i el Centre d'Emergències Sanitàries.

En entrar, els bombers van trobar els cossos sense vida d'una dona de 42 anys, la seva filla de 16 anys i la seva parella de 67 anys. La causa va ser la combustió d'un braser de picó.

Davant la tragèdia, dimarts 2 de gener l'Ajuntament de Linares va convocar un minut de silenci a la porta principal del Palau Municipal, com a senyal de dol.

D'altra banda, a Tarragona una dona de 65 anys i un home de 74 van morir al seu domicili de Camarles per intoxicació en inhalar monòxid de carboni. La causa va ser la mala combustió d'una calefacció de gas butà. Segons Mossos d'Esquadra i Bombers de la Generalitat les dues persones van ser trobades al llit.

Un gas perillós

El monòxid de carboni és un gas sense olor ni color, però a la vegada, molt perillós, ja que una persona pot arribar a enverinar-se en respirar-lo i sense adonar-se'n. Per aquest motiu, moltes de les intoxicacions d'aquest tipus tenen lloc als mesos d'hivern en què s'utilitzen escalfadors de gas amb les finestres tancades.

Bombones de gas butà
Bombones de gas butà | miodrag ignjatovic

Per tant, és important dur a terme un bon manteniment dels sistemes de calefacció que usin aquest combustible.