Fons piscina

Mor un nen de 4 anys per la síndrome de la immersió a Múrcia

El menor va ser traslladat inconscient a l'Hospital Clínic Universitari Verge de l'Arrixaca, on va morir

Divendres passat, un nen de 4 anys va ser atès d'emergència després de patir una síndrome d'immersió a una piscina de Molina de Segura, a Múrcia.

Cap a les 20.20 hores del 14 de juliol passat, el menor estava banyant-se en una piscina en una urbanització de Molina de Segura quan va patir la síndrome d'immersió. Va ser llavors quan van haver d'alertar el 112 perquè atengués el menor que havien tret de la piscina.

El 112 Regió de Múrcia va enviar una unitat mòbil mentre que un metge que estava als voltants de la piscina, li practico al nen maniobres de reanimació cardiopulmonar, ja que el menor estava inconscient.

El personal sanitari del 061 que va arribar al lloc, a més de la Policia Nacional i la Policia Local, va atendre el nen i el va traslladar a l'Hospital Clínic Universitari Verge de l'Arrixaca.

La Conselleria de Salut, confirmava que el nen va morir diumenge passat, malgrat els intents dels facultatius de mantenir-lo amb vida.

Un altre menor mor per la Síndrome d'Immersió, també a Múrcia

Fa tot just un mes, un adolescent de 17 anys també moria a causa d'aquesta síndrome a la platja d'Àguiles, també a Múrcia.

Segons informen els serveis d'emergències del 112 Regió de Múrcia, cap a les 17.00 hores del 18 de juny rebien diversos avisos que hi havia un jove amb dificultats per sortir de l'aigua a la platja dels Tarays-Matalentisco.

Un altre banyista es va llançar al mar per ajudar el jove, però l'onatge fort li dificultava l'arribada. Els socorristes del Pla Copla de Protecció Civil d'Àguiles van arribar al punt on se situaven els banyistes.

Els socorristes van informar que el menor havia estat trobat inconscient a l'aigua. Després del rescat i del trasllat a la platja, els serveis d'emergències van iniciar la maniobra de RCP. Tot i els esforços dels serveis d'emergències, van certificar la mort del jove de 17 anys.

El banyista que havia acudit en el rescat, va poder sortir de l'aigua i no presentava cap mena de malaltia.

Què és la síndrome d'immersió?

La síndrome d'immersió es produeix quan el nostre cos pateix un xoc tèrmic després de la immersió a l'aigua.

Aquesta síndrome, que pot afectar qualsevol segment de població, es produeix quan el cos entra en contacte amb aigua freda. Això comporta que el nostre organisme rebi menys quantitat de sang al cervell, disminuint el reg cerebral.

La síndrome d'immersió presenta símptomes com dolor d'estómac, marejos, nàusees, calfreds, pèrdua de consciència o, amb menys freqüència, aturada cardiorespiratòria.

Per prevenir aquest xoc, els experts recomanen evitar menjars copiosos a l'estiu, i no ficar-se a l'aigua just després de prendre el sol o submergir-se de manera brusca si l'aigua està molt freda.