Un peluix damunt un matalàs
SUCCESSOS

Mor un nen de 3 anys a Andalusia en una distracció familiar: molta atenció

El menor no va superar les greus lesions patides després de l'accident

Un nadó de tres anys ha mort a l'Hospital Virgen Macarena de Sevilla, on va ingressar aquest dimecres 21 de juny, després de caure a una piscina per accident.

Una altra tragèdia que té com a protagonista un nadó que acaba perdent la vida en una piscina. En aquest cas, el nen no va poder superar les lesions de caràcter greu que va presentar, especialment al cervell, segons ha publicat el diari ABC.

L'avís que un nadó havia caigut a una piscina va arribar al centre de salut de Brenes i una patrulla de la Policia Local va reaccionar ràpidament. Ho va fer amb un equip d'Emergències que van anar fins a la Urbanització Pradollano perquè hi havia un menor en parada cardiorespiratòria.

Un nen de 3 anys mor de forma tràgica després de caure a una piscina

Aquesta urbanització es localitza a Carmona, municipi que està tocant amb el terme municipal de Brenes. Per tant, és habitual que quan succeeix algun tipus de succés a la Urbanització Pradollano, siguin els serveis d'Emergències de Brenes els que hi assisteixin.

Les mans d'un bebè submergides en una piscina
El menor va caure de forma accidental a la piscina de la casa familiar | Joaquín Corbalán

L'alcalde de Brenes, Jorge Barrera, ha parlat amb ABC de Sevilla per preguntar-li per aquest terrible succés que ha acabat amb la vida d'un menor.

Barrera va expressar que va saber del testimoni dels agents de Policia que van arribar al lloc i es trobaven "completament trencats" pel que havien viscut allà.

El menor encara va arribar amb vida a l'hospital, però va morir hores més tard

Quan van arribar al xalet on hi havia el menor de tres anys, que vivia amb la seva família, els facultatius van estar 40 minuts intentant reanimar-lo. Així, ho van poder fer després de molts intents, ja que el petit tenia el pols massa feble.

Un agent de Policia Nacional d'esquena
La policia i els serveis mèdics van fer tot el possible per salvar la vida del menor | Europa Press

Va ser una distracció dels seus pares, que tenen més fills, quan aquest va caure a la piscina del xalet familiar. El menor amb prou feines va romandre uns segons dins de l'aigua, però van ser suficients com perquè la manca d'oxigen per ofegament li provoqués danys importants al cervell.

La veritat és que el nen encara va arribar amb vida a l'Hospital Verge Macarena de Sevilla, ingressant dimecres prop de les dotze de la nit. Unes hores més tard, la fatalitat arribava a l'hospital sevillà, on es va certificar la mort del nen.

"Un cop molt dur" per tota la localitat sevillana

L'alcalde de Brenes confessava que havia estat "un cop molt dur" per la localitat aquesta mort tan tràgica del menor. Una mort que arriba quan acaba de començar l'estiu, època en què tornen a ser protagonistes els accidents de menors a les piscines.

Plànol curt de l'escala d'una piscina
Un nou accident a una piscina dóna la mort d'un nen de 3 anys | Getty Images

Uns accidents que creixen quan arrenca la temporada de piscina a urbanitzacions i recintes públics. L' Associació Espanyola de Pediatria alerta cada cert temps del que cal fer per evitar aquest tipus d'esdeveniments.

Una proclama que mai es cansen d'aconsellar és que els nens molt petits i nadons sempre han d'estar controlats pels pares o algun familiar. I sempre es recomana que les piscines tinguin algun tipus de tanca perquè no hi puguin entrar.