Plànol frontal d'una ambulància de suport vital bàsic a Espanya

Mor un home ingressat per un brot de legionel·la a Càceres

Mor un home de 90 anys després de ser hospitalitzat per legionel·la

Nova mort a la ciutat de Càceres relacionada amb el brot de legionel·la que ja ha deixat dues víctimes mortals en poc més d'una setmana. L'última, segons va informar el Servei Extremeny de Salut, es tracta d'un home d'edat avançada que feia uns quants dies que estava ingressat a l'Hospital San Pedro de Alcántara.

L'ancià, de 90 anys, hauria perdut la vida finalment a causa de causes diferents de la legionel·la. Així ho ha expressat el SES en una nota de premsa que ha publicat fa poques hores.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies dels SUCCESSOS més destacats de Catalunya al WhatsApp!

Mentrestant, l'alcalde de Càceres, Rafael Mateos, ha expressat el seu profund pes per aquesta nova mort i "ha lamentat la mort d'aquest home de 90 anys".

Sobre l'estat d'aquesta investigació pel brot de legionel·la, des de Salut d'Extremadura afirmen que no ha sorgit cap cas nou per infecció. Això sí, els altres dos pacients afectats pel bacteri no han experimentat grans canvis al seu estat.

Segon mort a Càceres relacionat amb el brot de legionel·la del 29 d'agost

Cal ressenyar que l'home de 65 anys que segueix l'UCI, igual que l'home que està en planta de la seva mateixa edat, segueixen estables.

Muntatge amb tres lliteres buides a un hospital i un cercle amb el cos d'un metge amb bata
Un avi de 90 anys ha mort després de ser ingressat per legionel·la | Pexels, Kanchanachitkhamma

Preocupa i molt els casos que han sorgit al voltant d'aquest brot des del 29 d'agost a la ciutat de Càceres. De tots ells, dos ja han mort, dos homes de 86 i 90 anys.

Mentrestant, cinc més ja van rebre l'alta, quatre homes de 55, 71, 74, 76 anys, a més d'una dona de 85. I alhora continuen dos ingressats a l'hospital.

Així doncs, des del Servei Extremeny de Salut, no cessa l'augment de preses de mostres a les zones on hi ha hagut més casos de legionel·la. L'alcalde ha deixat clar que "se segueix buscant aquest possible focus del brot per determinar si es troba en l'àmbit públic o privat", ha expressat.

Sobre el tema de les fonts tancades, ha remarcat que "es troben en aquest període de 15 dies preventives després d'haver estat desinfectades". Així mateix, ha exposat que se segueixen analitzant les fonts públiques de la ciutat extremenya.