Muntatge de fotos d'una muntanyera d'esquena i el pic de Montferrat com a fons

Una noia de 30 anys mor després de patir una caiguda de 400 metres

Ainara era al Pirineu oscenc acompanyada de la seva parella

Ainara, una noia de 30 anys natural de Santesteban (Navarra), ha mort aquest dilluns 7 d'agost a primera hora, després de patir un accident de muntanya al pic Montferrat. Estem parlant de la jove optometrista i amant de la muntanya Ainara Mariezkurrena Sagaseta.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies dels SUCCESSOS més destacats de Catalunya al WhatsApp!

El cas és que la jove es va accidentar en aquest pic situat a Torla, al Pirineu d'Osca, que té una alçada de 3219 metres. La veritat és que una caiguda fatal va posar fi a la vida d'aquesta jove navarresa.

Un cop la Guàrdia Civil va rebre l'avís de la caiguda per part de la parella de la jove morta, des de la sala d'emergències 112 SOS Aragó ràpidament es va activar el Grup de Rescat i Intervenció a Muntanya (GREIM).

Mor Ainara, la noia que ha patit una caiguda de 400 metres al Pico Montferrat

A més, també es va disposar de la Unitat Aèria amb base a Benasc i sanitaris del 061, tal com va informar detalladament la Guàrdia Civil.

Després de sobrevolar la zona durant uns minuts, al lloc on hauria caigut aquesta jove no es va observar cap persona. I els experts van decidir baixar fins al cim del pic Grand Tapou (3151 metres). I va ser allà on uns muntanyencs els van assenyalar quin va ser el lloc de l'accident mortal.

Captura de la vista satèl·lit del pic de Montgerrat al municipi aragonès de Torla
El lloc on s'ha produït la caiguda mortal de la jove navarresa | Google Maps

Els agents esmentats van tornar a l'helicòpter i van portar a terme un reconeixement fins a trobar a la base de la paret a uns 400 metres de desnivell la muntanyenca morta.

Després d'autoritzar l'aixecament del cadàver, el cos sense vida d'Ainara va ser evacuat a l'helisuperfície de Boltanya. Des d'allà, els serveis funeraris la van traslladar a l'Hospital Provincial d'Osca.

Ainara, una veïna molt estimada de Santesteban, treballava com a optometrista a la Clínica Universitat de Navarra. Aquesta jove de 30 anys era una apassionada de la muntanya i els esports i estava molt relacionada amb el Club Esportiu Erreka a l'esmentada localitat navarresa.

Allí havia jugat i entrenat durant diversos anys. Ainara també era aficionada a l'atletisme i havia participat en diverses carreres importants en els darrers temps. Alhora, el germà de la morta és el responsable de la secció de muntanya del club des del 2022.