Remedios Salazar desapareguda al 2014

Més de nou anys sense rastre de Remedios: 'Si algun dia no estic, haurà estat ell'

Remedios va confessar a la seva germana que la seva parella la maltractava

Ulls verds, pèl arrissat negre i pell canyella. Remedios Salazar, mare, àvia i la quarta de vuit germans, va parlar amb la seva família per darrera vegada l'11 de novembre de 2014. Des d'aleshores no l'han tornat a veure.

A casa de la família Salazar, fa 9 anys que el flamenc fa mal. Remeis tenia 43 anys i era palmera, cantava i ballava. Des de l'11 de novembre del 2014 la seva família no n'ha sabut res.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies dels SUCCESSOS més destacats de Catalunya al WhatsApp!

"Va dir que donaria una volta amb la seva parella", explicava la seva germana Violeta, que s'ha convertit en la portaveu de la família Salazar. Durant diversos dies, els Salazar van esperar el retorn de Remedios, però no hi havia rastre de la dona. La Policia Nacional va activar l'alerta per desaparició, però Violeta lamenta que "mai no ens han dit res més".

Un centenar de familiars de Remedios van recórrer Langreo (Astúries) amb fotos de la dona, però no van trobar ni la desapareguda ni cap indici d'on podia ser Remedios.

Violeta afirma que la parella de Remedios va tenir alguna cosa a veure amb la desaparició de la noia. "Crec, i que Déu em perdoni si m'equivoco, que ha estat ell. La meva germana era una persona molt familiar. No hi havia dia que no ens ajuntéssim".

Cartell desaparició Remedios Salazar
Des de l'11 de novembre del 2014 la seva família no n'ha sabut res. | QSDGlobal

En el moment de la seva desaparició, Remedios no tenia feina estable ni cap motiu per anar-se'n de forma voluntària. La seva rutina se centrava a cuidar la seva filla i els seus dos nets. "Vivia enganxada a la família, era la seva passió", recorda la seva germana.

Segons comenta la Violeta, la seva germana feia poc més de sis mesos que havia començat una relació amb un home quan van començar els problemes. "Ella em va dir que la maltractava, que de vegades discutien… i jo li deia: Ai! Germana, no et veig bé. En una d'aquestes, la vaig deixar de veure", explicava Violeta.

El nuvi de Remedios, la maltractava

Remeis havia comentat a la seva germana que la seva parella bevia i que era addicte a altres substàncies, a més de ser agressiu. Violeta recorda també l'advertència que li va fer la seva germana setmanes abans de desaparèixer: "Abans de desaparèixer em va dir: 'germana, estic segura que alguna cosa em passarà'. Si algun dia em passa alguna cosa, si desaparec... m'ho ha fet ell".

Violeta, davant aquesta situació, va aconsellar a Remedios que marxés de la casa que compartien i que ho denunciés. Remedios li va explicar a la seva germana que no ho denunciava per què tenia por, però que es quedés tranquil·la perquè ho deixaria.

Després de la desaparició de Remedios, la que fins aquell moment havia estat la seva parella, també ho va fer. Segons relata Violeta, els Salazar es van personar a casa d'aquest individu diverses vegades per demanar-li comptes. "Per veure la manera de parlar-li, per poder agafar les seves coses, preguntar-li, comprovar si hi havia la meva germana…", explica la dona.

L'home es va tancar en banda i no va voler parlar amb la família de Remedios. De fet, els Salazar asseguren que l'home tenia gossos a la porta que se'ls llençaven si s'acostaven.

"La va matar, la va ficar en algun costat i va fer alguna cosa perquè no la trobem. La va matar... ell va matar la meva germana", sentencia la gran dels Salazar.

El mòbil de Remedios sense resposta, però amb senyal

Després d'uns dies sense notícies de Remedios, Violeta va trucar al telèfon de la seva germana. "El seu telèfon estava encès, però ella no apareixia... No responia a la trucada... Jo trucava i trucava... i no l'agafava ningú, però donava senyal", lamentava la germana gran dels Salazar.

I és que la dona recorda que el mòbil de Remedios va estar encès molt de temps, encara que sospita que "qui li va fer alguna cosa, ho va deixar encès per dir que havia estat una marxa voluntària".

La família ha mirat a solars, arbustos, terrenys i descampats buscant alguna pista d'on pugui estar Remedios. "Sento i sé que la meva germana no és viva i descartem totalment la marxa voluntària", assegura Violeta.