Piscina Municipal de La Campana, a Sevilla

Manuel, el nen de dos anys que ha mort ofegat a una piscina de Sevilla

Una altra menor, de 3 anys, també moria en una piscina a Múrcia

Manuel, un menor de 2 anys, va morir dimecres passat ofegat en una piscina privada del municipi sevillà de la Campana.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies dels SUCCESSOS més destacats de Catalunya al WhatsApp!

Cap a les 16.30 de la tarda, els serveis d'emergències del 112 Andalusia rebien un avís que el nen no podia respirar. L'avís es va donar des d'un habitatge situat a uns 500 metres del centre de la localitat sevillana, al Polígon Industrial Els Emprenedors de La Campana.

El servei d'Emergències va mobilitzar fins i tot un helicòpter per al trasllat del menor, però malauradament, els facultatius i la Guàrdia Civil no van poder fer res per la vida de Manuel i van haver de certificar-ne la mort.

L'Ajuntament de la Campana, així com el seu alcalde, Manuel Fernández, han volgut traslladar el seu condol més sentit a la família del menor. Per això han decretat tres dies de dol oficial al municipi que durarà fins dissabte que ve.

A més, des de l'Ajuntament han suspès totes les activitats i actuacions musicals previstes a la Caseta Municipal, que celebra la seva Fira, tret del sopar de gent gran que es va celebrar dimecres a la nit.

Dimecres negre a les piscines del nostre país

Una hora després de la tràgica notícia de Manuel, una nena de tres anys moria en una piscina de San Javier, al nord de la Manga del Mar Menor.

Piscina Municipal de San Javier, a Múrcia
Dos menors de 2 i 3 anys van morir ofegats a piscines aquest dimecres | Google Maps

Cap a les 17.30 hores, els serveis d'emergències rebien una trucada sol·licitant assistència mèdica per a la menor, a la qual els socorristes havien rescatat de la piscina. La nena estava semiinconscient amb símptomes d'ofegament. Els socorristes de la piscina van tractar la nena amb oxigenoteràpia fins a l'arribada dels facultatius,

Els efectius d'Emergències van fer 'in situ' a la nena maniobres de reanimació cardiopulmonar, i la van traslladar a l'hospital Santa Llúcia de Cartagena, segons apunten fonts del 112 Regió de Múrcia.

Tot i els esforços dels serveis d'emergències, la nena, finalment, ha mort en aquest hospital a conseqüència del succés.