Foto d'una ambulància d'Urxències Sanitàries de Galícia i una ambulància aparcades
SUCCESSOS

Un jove de 19 anys ferit després d'una agressió per arma blanca a Pamplona

El presumpte autor dels fets ha estat detingut i està esperant passar a disposició judicial

El dia de Nadal, un jove de 19 anys va resultar ferit de gravetat després de patir una agressió amb una arma blanca a Pamplona. Allunyat dels valors d'aquesta festivitat, aquest succés sorprenia els veïns de la zona del Monestir Vell de Sant Pere, al barri de la Rochapea. La víctima va haver de ser traslladada d'urgència a l'hospital a causa de les lesions que presentava.

De moment, no se saben les causes que han pogut provocar aquest incident. Tot i això, un jove de 22 anys ha estat detingut a escassos metres de la zona com a presumpte autor dels fets. L'home està arrestat i està pendent de passar a disposició judicial.

Va ingressar a l'UCI

Els fets van passar ahir a primera hora del matí dilluns 25 de desembre al barri pamplonès de la Rochapea, una de les zones més antigues i poblades de la capital. Cap a les 06:40 del matí, un jove de 19 anys era agredit amb una arma blanca per un altre individu. Segons han explicat des de la Policia Municipal de Pamplona, la víctima va patir una ferida a la part del darrere del coll i una altra a la mà.

A causa d'aquestes lesions, els serveis d'emergències van decidir traslladar-lo a l'hospital per ser millor atès. En arribar, el jove va ingressar a la Unitat de Cures Intensives per a la seva atenció, encara que la seva vida no corria perill. Allí roman recuperant-se en situació estable.

Per part seva, el presumpte autor de l'agressió, un jove de 22 anys, va ser detingut per la policia a escassos metres del lloc. Ara, està sota custòdia policial, en espera de passar a disposició judicial. La investigació continua oberta i per ara no es descarta cap hipòtesi sobre els fets.

Una altra baralla el mateix dia

A la mateixa jornada, un altre home de 33 anys també va ser detingut després de protagonitzar una baralla en què va ferir diversos membres de la seva família. L'home es tracta d'un veí d'Artajona (Navarra) que, després de fugir muntat en un Peugeot 407, ha estat localitzat per la Guàrdia Civil en un habitatge de Miranda de Arga.

Aquesta vegada, la notificació es va realitzar durant la tarda de la vigília de Nadal, quan la policia local era alertada de la presència d'un individu a Falces que estava causant danys a vehicles. Els testimonis informaven que l'home possiblement portava una arma blanca a les mans.

Finalment, l'agressor va ferir tres familiars seus. La víctima més gran, una dona de 74 anys, va ser evacuada al Centre mèdic de Peralta, amb ferides lleus. Per part seva, les altres dues, una dona de 45 anys i un home de 41, estan ingressats a l'Hospital Universitari de Navarra, on han estat traslladats, amb pronòstic reservat.