Primer pla del militar Iván Mejuto Rodríguez amb cara molt seriosa i la bandera d'Espanya de fons

Iván, el militar de 37 anys que ha mort en un tràgic accident

El camió militar que conduïa s?ha estimbat per un terraplè de sis metres d?altura

Iván Mejuto Rodríguez, soldat de la Brilat i natural de la Corunya, va morir ahir dijous a Sòria després de patir un accident de trànsit amb el vehicle militar que conduïa. Segons ha confirmat el Ministeri de Defensa, era un camió de l'exèrcit de terra que va sortir de la calçada i va bolcar per un terraplè d'uns sis metres d'alçada. El militar gallec estava participant en la instrucció i l'ensinistrament AZOR 23 des del 5 d'octubre passat a San Gregorio (Saragossa).

A l'accident també ha resultat greument ferit el sergent Raúl Molina Descalzo, que anava com a copilot al vehicle. L'home va quedar atrapat a l'interior del camió i després de ser excarcerat va haver de ser traslladat a UVI mòbil a l'Hospital Universitari de Burgos. Allí roman ingressat, recuperant-se de les lesions causades.

Tots dos militars pertanyen al grup d'Artilleria de la Brigada Galícia VII i portaven participat diverses setmanes en unes maniobres militars a la capital aragonesa. Hi participaven un ampli contingent de la Brigada amb base a Figueirido (Pontevedra).

Es desconeixen les causes de l'accident

Ahir dijous, un comboi de l'exèrcit de Terra anava de tornada cap a Pontevedra després de participar en unes maniobres militars a Saragossa. Quan, a l'alçada del quilòmetre 244 de la N-122, al terme municipal de Langa de Duero (Sòria), un dels seus vehicles patia un greu accident. Per causes que encara no se saben, el camió militar conduït pel mort se sortia de la calçada fins a estimbar-se per un terraplè de sis metres.

Els serveis sanitaris no van poder fer res per salvar la vida del seu conductor, de 37 anys, que va morir al mateix lloc dels fets. El soldat Iván Mejuto Rodríguez residia actualment a la ciutat de Pontevedra i va ingressar a l'Exèrcit de Terra el 23 d'octubre de 2006. Després de la instrucció bàsica, va ser destinat a l'Acadèmia d'Artilleria de Segòvia i al Grup Logístic VII de la pròpia BRILAT .

A més, el mort havia estat condecorat amb la Creu de Bronze de la Creu a la Constància al Servei i la Creu al Mèrit Militar amb Distintiu Blanc. D'altra banda, Mejuto també va rebre la Medalla Commemorativa de l'Operació BALMIS per la seva feina feta durant la lluita contra la pandèmia del COVID-19.