Muntatge d'una cel·la d'una presó i mans amb unes manetes

Un home estrangula el seu company de cel·la per un deute a Múrcia

El reclús va utilitzar la 'tècnica del mataleó' per matar el seu company

Un pres del centre penitenciari de Campos del Río (Múrcia) ha mort en aquesta presó les últimes hores. Aquest reclús va perdre la vida a les mans del seu company de cel·la.

Sembla que una discussió al voltant d'un deute respecte al tabac va ser el desencadenant perquè un home acabés matant el seu company.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies dels SUCCESSOS més destacats de Catalunya al WhatsApp!

El cas és que el crim carcerari d'aquesta presó conflictiva hauria tingut lloc per la 'tècnica del mataleó'. Per tots és sabut que aquesta és una tècnica en què l'agressor envolta el coll de la víctima amb el braç. I el pitjor de tot és que no va cessar la seva acció fins que la seva víctima es va quedar sense respiració i el va escanyar fins a la mort.

Aquest succés va passar aquest passat dilluns 31 de juliol en horari de matí. Amb tot, aquest va tenir lloc després del típic de recompte que es realitza al centre penitenciari de Campos del Río.

Un pres mata el seu company de cel·la a Múrcia a compte d'un deute per tabac

Després del recompte esmentat, un dels pesos va atacar aquest altre de forma contundent i de manera tan violenta que li va acabar provocant la mort.

La víctima d'aquesta mort dins de la presó murciana no va poder sobreviure després de la brutal agressió del seu company. I és que, després de fer aquesta 'tècnica del mataleó', la víctima va patir greus lesions i va acabar mort poc després.

La identitat de la víctima no ha transcendit ara com ara i les autoritats carceràries ja estan investigant els fets. Uns que tindran conseqüències penals per a aquest reclús.

Entrada del centre penitenciari Múrcia II
La presó més important de Múrcia ha lamentat la mort d'un pres a les mans d'un altre | Cadena SER

"Ens trobem amb un incident amb un resultat de mort, però malauradament la conflictivitat a les presons està augmentant, cosa que portem advertint temps", lamenten des del sindicat de funcionaris ACAIP-UGT.

Els sindicats denuncien la situació insostenible de les presons

Denuncien "la manca de personal o l'amuntegament dels presos. I una classificació interior que no té en compte la realitat dels centres, amb un bonisme exagerat que intenta maquillar les xifres".

"És impossible d'entendre que s'hagi reduït el nombre de primers graus. El 2022, les agressions als treballadors de presons es van multiplicar per 3 i les agressions entre interns van augmentar més d'un 15%", denuncien.

Des d'ACAIP-UGT "volem destacar també la tasca duta a terme pels funcionaris de Campos del Río. Amb la seva intervenció, han evitat una situació molt més greu a la viscuda en evitar el linxament del presumpte assassí per part d'altres interns", diu el comunicat.