Muntatge de Daniel Sancho seriós amb samarreta negra, Edwin Arrieta seriós amb un pol blau i un mall de jutge

SUCCESSOS

Gir de 180 graus: Daniel Sancho explica què va passar realment amb Edwin Arrieta

L'advocat de Daniel Sancho afirma que 'van intentar violar-lo' i d'aquí va sorgir la baralla en què va acabar morint

El judici pel presumpte assassinat d'Edwin Arrieta a mans de Daniel Sancho no deixa indiferent ningú. Ni tan sols la pausa motivada per la celebració de l'any nou budista no ha pogut aturar les especulacions sobre el crim.

Aquest cap de setmana ens sorprenia una entrevista en què es fa un gir de 180° a aquest cas tan mediàtic. Un judici que té tota la premsa espanyola seguint al minut tot el que passa als tribunals de Koh Samui. I que s'allargarà fins al pròxim 3 de maig.

Un dels advocats de Daniel Sancho, que segueix les evolucions del judici des d'Espanya, és el mediàtic Marcos García Montes. Aquest cap de setmana, Montes donava una extensa entrevista al diari La Vanguardia, en què deixava diversos titulars de notable interès.

Una entrevista a l'advocat de Daniel Sancho ho canvia tot: "Van intentar violar-lo"

Un en concret ha posat de cap per avall tot el que està relacionat amb la defensa del fill de Rodolfo Sancho. Parlem del motiu de la baralla que va acabar amb Edwin Arrieta mort, després d'un cop mortal. En primer lloc, García Montes ha denunciat irregularitats en la reconstrucció dels fets per part de la policia tailandesa.

"Daniel fa quatre declaracions davant la Policia: una primera en tailandès, idioma que ell no coneix. Una altra, està mal traduïda. Una tercera en què declara amb intèrpret i advocat i resulta que al lloc destinat a la firma, no n'apareix cap de totes dues", ha explicat a La Vanguardia.

"A l'última, que és vàlida, afirma que hi va haver una baralla perquè va intentar violar-lo. Aquesta és la línia de defensa que tenim basant-nos en la investigació policial i que és determinant per a mi", aclareix.

¿Descartada la pena capital per a Daniel Sancho?

Parla d'un intent de violació al qual s'agafen els lletrats que estan defensant el jove espanyol. I segons apunta García Montes, "aquesta és la línia de defensa que tenim basant-nos en la investigació policial i què és determinant per a mi".

A més, l'advocat de Daniel Sancho denuncia novament que la investigació policial durant tot aquest temps va ser un nyap. I posa èmfasi en el polèmic cap de policia Big Joke. "Un senyor que feia manifestacions al marge del sumari pel seu compte de risc, ha estat imputat i detingut per corrupció i és fora d'aquest cas".

En ser preguntat sobre què suposaria una sentència per homicidi, aquest afirma que "l'homicidi simple jo crec que no existeix, perquè una baralla no es pot deduir un homicidi". "Segons la legislació tailandesa, estaríem davant d'un cas d'homicidi imprudent, tipus penal amb dues qualificacions. La més greu comporta pena de deu anys i la menor, pena de sis a vuit anys".

Sobre si descarta la pena capital per a Sancho, assegura que "del que s'ha practicat del sumari, mantinc que descarto la pena capital". "Ens mantenim al ventall d'homicidi dolós o imprudent. De moment, tot va bé. No puc filtrar el que em diu Rodolfo Sancho confidencialment, només que aquesta primera setmana ha estat favorable per a nosaltres", sentencia a La Vanguardia.

➡️ Successos

Més notícies: