Imatge en què es pot veure diversos vehicles dels Bombers de la Generalitat i del SEM
SUCCESSOS

L'exdirector d'una discoteca de BCN i la seva parella moren intoxicats a casa seva

Les dues víctimes mortals haurien perdut la vida després de la mala combustió del gas d'un electrodomèstic de casa seva a Camarles (Tarragona)

Entrada d'any molt tràgica a Catalunya. Aquest dilluns, 1 de gener, dues persones apareixien mortes a casa seva, ubicada a Camarles (Baix Ebre).

Els serveis d'emergència trobaven les víctimes, Xefo Guasch, de 74 anys i antic propietari de la sala Bikini a Barcelona, i la seva parella, Curra Martín Azcona, de 65, al llit. Tots dos presentaven signes d'haver inhalat monòxid de carboni accidentalment per la mala combustió del gas d'un electrodomèstic del seu domicili.

La causa de la mort, una mala combustió

Els serveis d'emergències rebien l'avís cap a les 10.35 del matí d'aquest dilluns, 1 de gener. Cap al lloc es desplaçaven tres dotacions dels Bombers de la Generalitat i diversos efectius dels Mossos i del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM).

Tot i això, no han pogut fer res per salvar la vida de la parella, que era trobada al llit de casa seva, ja sense vida. La mort s'hauria produït, segons apunten les primeres dades, després d'inhalar monòxid de carboni per la mala combustió del gas d'algun electrodomèstic de casa seva.

Els Mossos d'Esquadra ja han obert una investigació per aclarir els fets, tot i que els primers indicis indicarien que es tractaria d'un accident. També s'investiga quin electrodomèstic del domicili de les víctimes podria haver fet la combustió incompleta, que apunten que es podria tractar de la calefacció de gas butà.

Va ser director de la sala Bikini

Les víctimes mortals són el galerista i antic propietari de la sala Bikini de Barcelona, Xefo Guasch i la seva parella, Curra Martín, que treballava com a pintora.

Guasch havia estat al capdavant de la mítica discoteca durant els anys 1985 i 1990. Tot i això, actualment dirigia la galeria d'art Chez Xefo, un espai d'exposicions de pintura, escultura, fotografia o cinema situat al Poblenou.