Un nadó rep carícies a la mà, i al cercle, Azzurra Carnelos
SUCCESSOS

Una dona frena la quimioteràpia per poder donar a llum i mor de càncer a Itàlia

Azzurra Carnelos va suspendre el tractament perquè el seu nadó no patís cap mena de mal

Una dona italiana de 33 anys va morir dissabte passat després que hagués suspès la quimioteràpia. Va decidir aparcar-la durant un temps després de descobrir que estava embarassada del seu primer fill. No volia que en cap moment la salut del fetus es veiés afectada.

Azzurra Carnelos va lliurar la seva vida pel petit. El 2019 se li va diagnosticar un càncer de mama, i després de seguir el corresponent tractament semblava que tot havia acabat amb un desenllaç satisfactori. Això li va permetre continuar amb la seva vida amb total normalitat, casant-se el 2022 i quedant-se embarassada el febrer del següent any.

Tot semblaven bones notícies, però aquesta situació de felicitat es va veure truncada després d'una recaiguda. El juliol del 2023 va anar a una revisió mèdica, on li van tornar a diagnosticar de nou el càncer, però aquesta vegada més agressiu.

Això no va impedir que continués endavant amb l'embaràs. Però perquè el nadó no es veiés perjudicat pel tractament va decidir suspendre'l. Els metges de Neonatologia de l'hospital Ca'Foncello de Treviso van decidir que donés a llum i així poder començar de nou amb la quimioteràpia.

Els seus familiars i amics coincideixen a la fortalesa que va demostrar durant tots aquests anys. "Va ser fort, amable, valent i sempre somrient fins al final", apunten. Va gaudir al màxim cada minut de la companyia del seu fill Antonio, que actualment té vuit mesos.

Azzurra havia 'predit' el seu càncer

Azzurra Carnelos havia estat una estudiant exemplar. Es va graduar el 2015 en Economia Bancària i Finances amb cum laude. Durant la seva època a la universitat va conèixer Francesco, el que més tard es convertiria en el seu marit i el pare del seu petit.

La jove morta va somiar fa anys, abans que se li diagnostiqués el càncer, amb la seva àvia, que havia mort de la mateixa malaltia. Fins i tot ella li va recomanar que se sotmetés a controls per descartar qualsevol possible patologia, recull el diari italià el Corriere della Sera.

El defineixen com una mena de son premonitori. Tot i això, no es va poder fer res per salvar la vida d'Azzurra. Avui, el seu marit Francesco, els pares i germans ploren la seva pèrdua tan prematura.

➡️ Successos

Més notícies: