Muntatge amb dos policies de criminalística i la dona assassinada en castro urdials

SUCCESSOS

Detenen dos germans com a possibles autors de la mort de la seva mare a Cantàbria

La Guàrdia Civil va localitzar el cos de la dona al cotxe amb clars signes de violència aquest dimecres a última hora del dia

Commoció a la localitat de Castro Urdiales, a Cantàbria. La Guàrdia Civil ha detingut dos germans menors pel presumpte assassinat de la seva mare. Els dos detinguts tenen 13 i 16 anys, i la víctima, Silvia L.G., en tenia 48 i era la seva mare adoptiva.

El cos de la dona va ser trobat, amb evidents signes de violència, a l'interior del seu cotxe. Des del primer moment, la policia apuntava els dos nens, ja que havien trucat a una familiar i li havien explicat detalls del que havia passat.

Posteriorment, van apagar els mòbils, per no ser localitzats per la policia, però no van arribar gaire lluny. Van ser trobats i detinguts hores després en un parc de la localitat càntabra. Pel que fa al pare, es trobava a la feina quan van passar els fets, i es va assabentar per telèfon, segons explica El Diario Montañés.

Tota la localitat commocionada per la mort violenta de Silvia

Va ser dimecres a última hora quan la policia va trobar el cadàver de Silvia als seients del darrere del seu cotxe. La notícia va córrer com la pólvora, perquè Silvia era una dona molt coneguda a la localitat de Castro Urdiales. Estava molt vinculada a la parròquia Mosaic, i havia estat fent catequesi fins a aquesta mateixa setmana.

Pel que fa als menors detinguts, havien estat adoptats a Rússia ja fa anys i, segons sembla, tenien un comportament normal i anaven a missa. La policia creu que va ser un d'ells qui va posar fi, presumptament, a la vida de la seva mare, i que l'altre el va ajudar. Ara com ara, això sí, no se sap quin és l'autor material dels fets.

El menor de 13 anys, inimputable

Un cop detinguts, la Guàrdia Civil va traslladar el germà de 16 anys a les dependències policials. Pel que fa al nen de 13 anys, quedarà a disposició de la Fiscalia de Menors, tenint en compte que, per la seva edat, no té responsabilitat penal.

La delegada del Govern a Cantàbria, Eugenia Gómez de Diego, ha lamentat a les seves xarxes socials la mort de la dona. "Les investigacions se centren en la possibilitat que l'autoria correspongui a un dels fills", s'ha limitat a dir.