Maya Villalobo, la jove morta a la guerra d'Israel

Maya Villalobo, la sevillana de 19 anys que ha mort a l'atac de Hamàs a Israel

La sevillana de 19 anys estava desapareguda des del 7 doctubre

Maya Villalobo, de 19 anys, va desaparèixer el 7 d'octubre passat després de l'atac indiscriminat de Hamàs. La jove, que té la doble nacionalitat hispanoisraeliana, estava fent la mili al lloc fronterer de les Forces de Defensa d'Israel de Nahal Oz.

El destacament de Maya també es trobava a la mateixa frontera d'Israel amb la Franja de Gaza, que va ser un dels primers objectius dels assaltants.

Sobre l'atac al lloc de Nahal Oz, on hi havia Maya, es van difondre diversos vídeos en què els milicians de Hamàs avançaven cap a la posició israeliana.

Un cop van entrar els milicians de Hamàs a les instal·lacions militars hebrees, van segrestar diversos soldats israelians, tal com ho han difós per xarxes socials. Darrere d'això, es desconeixia el parador de molts dels soldats d'Israel, fins que ara, s'ha confirmat la mort de Maya.

El Ministeri d'Afers Estrangers ha confirmat la mort de la noia.

"El Govern espanyol torna a reiterar la seva més enèrgica condemna de l'atac terrorista de Hamàs a Israel i expressa el seu pesar més profund i tots els seus condols a la família i afins per la mort de Maya Villalobo Sinvany", asseguraven.

Pedro Sánchez, President del Govern en Funcions, ha volgut transmetre el condol davant la mort de Maya a través de les seves xarxes socials. A més, ha reiterat la condemna als atacs de Hamàs a Israel.

Tot i això, Maya no és l'única espanyola que es trobava en territori israelià. El basc Iván Illarramendi Saizar, de 46 anys, també es troba en parador desconegut.

Iván, residia a Israel amb la seva parella a Kibutz Kissufim, a dos quilòmetres de la franja de Gaza. Els kibutz són colònies jueves, que també van ser assaltades pels milicians del Hamàs.

Les forces israelianes van trobar la casa d'Illarramendi buida i sense restes de sang ni cartutxos disparats, per la qual cosa no es descarta el segrest. El basc, també va poder trucar als seus pares abans que els terroristes anessin al seu domicili.