Foto del pou de Lugones (Siero) durant el rescat dels Bombers a un nen de 15 anys

Cau un menor de 15 anys en un pou a Astúries

El menor ha estat rescatat pels bombers després d'una caiguda fortuïta

Un jove de 15 anys va caure fa unes hores dins d'un pou d'uns 6 metres de profunditat en un solar de Lugones, al consell de Siero (Astúries).

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies dels SUCCESSOS més destacats de Catalunya al WhatsApp!

Aquesta caiguda inesperada ha tingut lloc aquest dijous 10 d'agost a la tarda, segons les dades que ha aportat el Servei d'Atenció Mèdica Urgent (SAMU) a Europa Press.

Per sort, minuts després de la caiguda, i després d'una trucada d'alerta, efectius de Bombers del Servei d'Emergències del Principat d'Astúries, han acudit al rescat. N'han pogut treure en poc temps aquest menor d'edat. Així doncs, ho han aconseguit executar després d'una efectiva actuació.

Segons les dades del SAMU, el menor presentava una luxació en una nina i va ser rescatat del pou ubicat a la plaça José Vicente Fernández Suárez de la població de Sierra.

Un menor de 15 anys, rescatat pels bombers després de caure a un pou a Astúries

Va ser una trucada d'avís al voltant de les 20.42 d'aquest dijous. En aquell moment, un vianant va alertar el SAMU que un noi havia caigut en un pou de diversos metres de profunditat. Aquest veí va trucar a Emergències només que va sentir el jove demanar ajuda de forma insistent.

Foto de dos bombers d'Astúries d'esquena caminant per un bosc totalment equipats
Bombers d'Astúries han rescatat un menor que va caure a un pou | Europa Press

Un cop van arribar els serveis mèdics i els Bombers d'Astúries, després de rescatar-lo, el menor va ser evacuat a una ambulància de suport vital bàsic de la zona.

Fins al lloc d'aquesta caiguda al centre de Lugones, es va desplaçar l'equip mèdic de l'UVI mòbil d'Oviedo. I alhora l'equip d'Atenció Primària de Siero.

Per al procés de rescat del menor, els bombers van instal·lar un sistema de polipast per poder rescatar amb més facilitat aquest noi.

A continuació, li van col·locar una fèrula, així com el triangle de rescat. Amb tot, van poder treure'l a poc a poc fins a la superfície amb el sistema de cordes instal·lat.

Una hora després d'aquesta trucada al SAMU, els bombers, amb base al Parc de la Morgal, van confirmar a Europa Press que havien rescatat el menor. Alhora, van verificar que el noi estava fora de perill. I tot després de passar un ensurt de mort després de caure fortuïtament a un pou.