Bar La Boieria de Pelahustan, Toledo

Betlem, la propietària d'un bar a Pelahustan, que va aparèixer en un camí: 'L'han matat'

La Guàrdia Civil ha detingut el presumpte autor dels fets

Diumenge passat, la localitat tolerància de Palhustan va clarejar amb la pitjor de les notícies. Belén Sánchez Moreno, una dona de 45 anys que regentava el bar La Boyería, havia estat trobada morta en un camí proper al municipi.

El cos de Betlem va ser trobat dissabte a les 23.30 hores, tapat amb una manta a prop de la carretera que uneix Pelahustan amb Nombela. El cos presentava signes evidents de violència a la cara i al cap, per la qual cosa es descarta la mort accidental.

Pel que sembla, la dona havia sortit a fer una passejada amb bicicleta quan va desaparèixer i hores més tard la va trobar la Benemèrita. Tot i que el cos de Betlem es va trobar a un quilòmetre del centre de la localitat, la seva bicicleta va ser trobada diumenge a 130 metres del bar.

La Guàrdia Civil sospita que el paratge on va aparèixer el cos de la dona, no va poder ser el lloc de la seva mort, i per això va ser traslladada. Tot i això, el Jutjat de Torrijos, que porta el cas, ha decretat secret de sumari.

La Guàrdia Civil deté un veí de la localitat

Dilluns, la Guàrdia Civil va detenir un home com a presumpte autor de la mort de Betlem. L'arrestat es diu Fernando i va ser detingut després del registre del domicili per part dels agents d'homicidis de la Comandància de Toledo.

Segons ABC, alguns testimonis van assegurar haver vist Fernando la nit de les actuacions en calçotets cap a les dues de la matinada. Els testimonis relaten que l'home anava tapat amb una manta i no deixava de repetir “era un joc, una aposta”.

En una entrevista per a Cuatro al Dia, una veïna de Pelahustan, assegurava l'home ja havia aixecat sospites el dia del crim.

“Jo no sé si la barreja d'alcohol i les substàncies pogués fer la barbaritat que ha fet. Jo crec que la Belén va passar pel lloc equivocat ia l'hora equivocada”, explica

Guàrdia Civil mentint dins un cotxe una persona
El presumpte autor dels fets va ser detingut dilluns | Twitter, @ChapoisatMoises

A més, la dona explicava que havia tingut problemes amb el detingut: “Així es podreix a la presó, perquè a mi em va voler atropellar amb el cotxe… va fer moltes coses al meu fill ia la meva nora”

Pelahustan commocionat per la mort de Betlem

L'Ajuntament de Pelahustan, ha convocat aquest dimarts una concentració per la mort de Betlem. La concentració tindrà lloc a les 19.00 hores, davant del bar La Boyería, establiment que regentava la morta amb la seva parella María.

Roberto García, alcalde de Pelahustan, assegura que “el poble se sent consternat per aquest tràgic succés”. A més, no ha dubtat a mostrar el seu afecte i respecte per la víctima.

“Dona rural, emprenedora, que, en temps difícils, va tenir clar la importància que significa, per al manteniment de les poblacions rurals, disposar de serveis, apostant per establir els seus negocis a la seva localitat natal”, deia de Belén.

García ha decretat tres dies de dol oficial i les banderes onegen ara a Pelahustan a mitja ona, en record de Belén Sánchez Moreno.