Imatge d'un cotxe dels Mossos d'Esquadra

Baralla entre dos ocupes i quatre 'desocupes' a Catalunya: ganivetades i gas pebre

Els agressors van ser detinguts

Reus va ser protagonista d'una gran batalla campal aquest dimarts, 5 de setembre. Una desocupació ha acabat en un gran enfrontament entre quatre treballadors i dos ocupes, en un pis situat a l'avinguda Cardenal Vidal i Barraquer.

Els fets es van produir a la tarda, quan els membres pertanyents a una empresa de desocupació van intentar fer fora els okupes de l'habitatge. Segons ha avançat el Diari de Tarragona, els treballadors, de nacionalitat espanyola, pertanyen a una empresa amb seu a Tarragona i els okupes són estrangers.

La raó principal de la baralla va ser que els treballadors es van enfrontar amb els ocupes i, com que aquests es van resistir, els van acabar ruixant amb gas pebre.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies dels SUCCESSOS més destacats de Catalunya al WhatsApp!

El gas es va propagar per tot l'edifici

Segons indica el mitjà esmentat anteriorment, l'empresa va intentar desallotjar els okupes aquest dilluns, però no ho van aconseguir. Per això, aquest dimarts ho van tornar a intentar, i la desocupació va acabar de la pitjor manera possible.

Mentre el gas pebre es propagava per tot l'edifici i els veïns es confinaven, els implicats propagaven una batalla campal. Els okupes, després de ser ruixats, es van defensar amb armes blanques i van acabar barallant-se al carrer. Van començar donant-se cops de puny i van acabar defensant-se amb ganivetades.

Fins al lloc de l'incident es van desplaçar la Guàrdia Urbana de Reus i els Mossos d'Esquadra, que van intervenir a la baralla per segona vegada. Segons indica el Diari, els cossos policials van intervenir en el desallotjament de dilluns, ja que els implicats es van discutir.

Tots estan detinguts

La batalla ha acabat amb la detenció dels sis membres. Tant als treballadors com als okupes se'ls ha acusat dels delictes de desordre públic, amenaces, danys lleus i lesions. A més, a tots els treballadors de l'empresa se'ls imputa el delicte de coacció.

Diversos veïns de l'edifici van haver de ser atesos pel Sistema d'Emergències Mèdiques, arran de patir picor als ulls pel gas pebre. Dels ferits, una persona va ser derivada a l'hospital Sant Joan de Reus i, la resta, van ser ateses a peu de carrer.