Muntatge en blanc i negre de Paul Alexander dins del pulmó d'acer amb un got i una palleta al costat i un llaç negre

SUCCESSOS

Així va ser la vida dura de Paul Alexander, l'home que ha mort amb un pulmó d'acer

Paul Alexander ha estat un exemple de superació i deixa òrfena una comunitat de seguidors que l'han admirat fins al final dels seus dies

Paul Alexander, conegut afectuosament com a ‘Polio Paul’, ha mort a l'edat de 78 anys. Ha sigut el germà del Paul Alexander la persona que ha donat la notícia i ho ha fet mitjançant la plataforma GoFundMe. La mort de Paul Alexander ha commocionat molts internautes, els quals havien seguit de prop l'extraordinària vida d'aquest home.

Sens dubte, una vida marcada per la seva lluita contra la pòlio i la seva sorprenent determinació per sobreviure. Paul Alexander, originari de Texas, va contreure la pòlio quan amb prou feines tenia sis anys i, des d'aleshores, va patir seqüeles de per vida. La malaltia va deixar Paul Alexander paralitzat des del coll i era dependent d'un enorme pulmó d'acer per respirar.

La pòlio és una malaltia provocada per un virus que pot afectar la medul·la espinal causant debilitat muscular i paràlisi. Generalment, entra a través de la boca i es propaga quan la femta d'una persona infectada s'introdueix a la boca d'una altra persona a través d'aigua o menjar contaminat.

Paul Alexander va desafiar qualsevol mal pronòstic

Tot i les poques expectatives de vida que tenia, Paul Alexander va aconseguir desafiar totes les prediccions. Així que Paul Alexander ha viscut gairebé set dècades amb aquest dispositiu mèdic. Un fet que va desconcertar tant a la comunitat científica com a la societat en general.

La seva inspiradora història i la seva notable resistència el van portar a obtenir el rècord Guinness el 2023. Tot plegat per ser el pacient que més temps ha viscut amb un pulmó d'acer. Al llarg dels anys, Paul Alexander es va convertir en un símbol de fortalesa i esperança.

Muntatge de fotos de Paul Alexander amb rostre de patiment
Paul Alexander ha viscut amb un pulmó d'acer durant moltes dècades | Redes sociales, e-noticies.cat

També es va armar de valor, i va compartir la seva experiència i coneixements a través d'un llibre autobiogràfic. A més de la seva valentia personal, Paul Alexander es va posicionar com a defensor de la vacunació contra la pòlio a les xarxes socials.

I és que Paul Alexander ha arribat a acumular gairebé 350.000 seguidors a TikTok. Tot plegat amb l'objectiu de recordar la importància de la prevenció i la protecció de la salut pública. Ha mort sent tot un exemple de superació i de lluita.

Paul Alexander va contagiar-se d'un virus fa poques setmanes

Encara que no se sap la causa exacta del seu traspàs, ha transcendit que Paul Alexander va ser hospitalitzat fa tres setmanes a causa d'una infecció per Covid. Això va complicar encara més el seu delicat estat de salut.

La partida de ‘Polio Paul’ deixa un buit a la seva comunitat de seguidors. Però el seu llegat perdurarà com un recordatori del poder de l'esperit humà per superar desafiaments insuperables i trobar esperança fins i tot en les circumstàncies més difícils.

➡️ Successos

Més notícies: