Muntatge amb una imatge d'unes vespes de fons i la imatge de la cara de Jorge Rey

Li confirmen les vespes: Jorge Rey avisa de quan arribarà el fred de veritat

Jorge Rey confirma quan arribarà el fred

Jorge Rey és un jove amb una habilitat sorprenent per predir el temps mitjançant l'antic mètode de les cabanyoles. Ha capturat l'atenció dels entusiastes del clima i els curiosos de la mateixa manera.

Però el que distingeix encara més Jorge és el seu singular enfocament: observar el comportament dels animals per obtenir pistes sobre el clima futur. En aquesta ocasió, són les vespes les que li han proporcionat valuoses pistes sobre el proper canvi en les condicions climàtiques: arribarà el fred.

Jorge Rey i les vespes: arribarà el fred

Fa només unes setmanes, Jorge va compartir les primeres impressions en un dels seus populars vídeos de YouTube. Al vídeo, va revelar que les vespes havien estat proliferant de manera excepcional durant aquesta temporada en comparació amb anys anteriors.

El que semblava una simple observació d'un fenomen local va fer un gir radical. Sobretot quan un seguidor li va proporcionar informació que va connectar els punts de manera inesperada.

La temporada de verema és una època en què l'atenció se sol centrar en el raïm i el procés de collita. Tot i això, un fet va capturar l'atenció dels agricultors i de Jorge Rey per igual: la sorprenent presència de vespes.

"S'han vist més vespes que en cap altre any", li va comunicar un seguidor en un comentari al vídeo. Intrigat per aquesta observació, Jorge va decidir investigar més a fons i va trobar una antiga referència que va ressonar a la seva ment: "Any de vespes, any de neus i torpes".

I aquest fet és una cosa que fa pensar a Jorge que aquest any el fred arribarà abans del previst. I és que, segons les seves previsions, a la tardor ja hi podria haver temperatures força més baixes del normal i més pròpies dels inicis de l'hivern.

Aquest refrany, transmès a través de generacions, havia estat prèviament esmentat per Jordi en el context de les observacions meteorològiques. Amb les vespes comportant-se de manera excepcional i proliferant en números sense precedents, Jorge Rey es va trobar contemplant la possibilitat que aquest antic refrany pogués tenir alguna base científica.

L'entusiasme de Jorge va créixer a mesura que més seguidors van compartir observacions semblants. "Aquí tenen un altre seguidor del Temps amb JR que confirma aquesta circumstància", va exclamar Jorge en un dels seus vídeos més recents.

Primer pla de Jorge Rey, el jove que va predir 'Filomena'
Segons les vespes, Jorge Rey afirma que el fred arribarà a la tardor | Europa Press

Aquestes confirmacions, encara que anecdòtiques, van començar a teixir un relat intrigant que vinculava l'activitat inusual de les vespes amb les condicions climàtiques futures.

Jorge Rey afirma quan arribarà el fred

El jove burgalès no és aliè a la integració de senyals de la naturalesa als seus pronòstics. Abans de l'estiu, les formigues havien estat el focus de la seva atenció. L'any anterior, el comportament inusual havia advertit sobre l'arribada d'un estiu més humit del normal.

Jorge va recordar com "les formigues van sortir abans d'hora" el 2022. Aquesta conducta fora del comú presagiava pluges abundants i inestabilitat en el clima. Les seves prediccions van trobar ressò en la realitat quan tempestes i precipitacions van assotar diverses regions, especialment la Mediterrània.

A mesura que s'acosta la tardor, Jorge Rey s'ha convertit en un nom conegut en cercles meteorològics. El seu enfocament poc convencional, basat en l'observació de la natura i la reinterpretació dels refranys populars, ha demostrat tenir un potencial sorprenent. Si les vespes tenen alguna cosa a dir, sembla que una tardor freda i nevada podria estar al nostre horitzó.

En un món inundat de dades i models científics, Jorge Rey ens recorda que la mateixa naturalesa pot tenir els seus propis secrets per compartir. Sobretot, si estem disposats a observar amb prou atenció i humilitat.

A mesura que esperem ansiosament l'arribada del fred, tots els ulls estan posats al jove. Ha demostrat que fins i tot les vespes poden revelar molt més del que podríem haver imaginat sobre el temps que ha de venir.