Muntatge d´una noia feliç i una imatge d´una noia dormint

La regla dels 10 segons que us ajudarà als matins si ets incapaç de matinar

És un dels millors trucs per aixecar-te del llit sense esforç

Et costa aixecar-te del llit als matins? No us preocupeu, no sou l'únic. Moltes persones lluiten contra la mandra matutina i tenen dificultats per abandonar la comoditat del llit.

Tot i això, un truc simple pot ajudar-te a aixecar-te sense esforç: la regla dels 10 segons.

Què és la regla dels 10 segons i com funciona?

La regla dels 10 segons és un mètode per aixecar-te del llit sense pensar-ho gaire. La idea és que, quan soni l'alarma, et donis deu segons per sortir del llit abans que la teva ment comenci a generar excuses per quedar-s'hi. Es tracta d'un petit acte de força de voluntat que pot marcar una gran diferència al teu dia.

La regla dels 10 segons es basa en la idea que, quan et despertes, la teva ment està en un estat de transició entre el somni i la vigília. És durant aquest temps que el teu cervell és més vulnerable a les excuses i justificacions que et poden mantenir al llit. En donar al teu cervell un termini curt per sortir del llit, t'obligues abans que les excuses comencin a sorgir.

A més, la regla dels 10 segons també et pot ajudar a establir un patró de comportament saludable. Quan t'aixeques del llit immediatament després que soni l'alarma, estàs entrenant el cervell.

És un bon exercici per associar l'hora de despertar amb l'acció d'aixecar-se. Amb el temps, això pot fer que et resulti més fàcil despertar-te sense sentir-te esgotat o desanimat.

Muntatge d´un rellotge al costat d´un llit mentre dorm una noia i una imatge en un marc de diverses persones fent esport
Sortir del llit als matins és molt més fàcil amb aquest truc | E-Noticies, Getty Images Signature, Jacob Lund

Quins beneficis pot tenir?

Llevar-se del llit pot semblar un petit èxit, però té un gran impacte al teu dia. Si comences els teus matins amb força i determinació, és més probable que mantinguis aquesta energia positiva durant tota la jornada. A més, aixecant-te aviat disposes de més temps per fer les coses que t'agraden abans de començar amb les teves responsabilitats.

La regla dels 10 segons també pot ajudar-te a establir un patró de son més saludable. Si t'aixeques a la mateixa hora cada dia, el vostre cos s'acostumarà a aquest horari.

Et resultarà més fàcil despertar-te sense ajudar una alarma. A més, un patró de son més regular pot millorar la qualitat del teu descans i fer que et sentis més clar als matins.

Una dutxa i els seus beneficis al matí

Una dutxa al matí pot tenir molts beneficis per a la salut i el benestar. Si bé no cal una dutxa cada dia, fer-ho pot ajudar-te a començar el dia amb més energia i vitalitat. Alguns dels seus beneficis són:

Et desperta i t'ajuda a començar el dia

Una dutxa al matí pot refrescar-te i energitzar-te, cosa que t'ajuda a començar el dia amb més ànim i motivació.

Neteja la pell

Durant la nit, la nostra pell acumula suor, olis i cèl·lules mortes de la pell. Una dutxa al matí elimina aquestes impureses i deixa la pell neta i fresca.

Muntatge d'una noia dutxant-se al bany de casa
Dutxar-se és una de les activitats que ajuda a començar bé el dia | Getty Images, Pexels

Ajuda a millorar la circulació sanguínia

L'aigua calenta de la dutxa ajuda a dilatar els vasos sanguinis, cosa que millora la circulació sanguínia i pot ajudar a reduir la inflamació.

Alleugereix l'estrès

L'aigua calenta de la dutxa pot ajudar a relaxar els músculs i a reduir els nivells d'estrès. A més, el temps que passes a la dutxa pot ser un moment de tranquil·litat i meditació.

Millora la salut respiratòria

El vapor de la dutxa pot ajudar a obrir les vies respiratòries i alleujar els símptomes de l'asma i altres condicions respiratòries.

Millora l'aspecte de la pell i els cabells

Una dutxa al matí pot ajudar a hidratar la pell i els cabells, cosa que millora el seu aspecte i la seva salut.