Una dona assenyalant amb els dits roba blanca al mig del rentat

Els trucs que no fallen perquè la teva roba blanca segueixi sent blanca molt de temps

La roba blanca requereix certes cures i accions perquè es mantingui com el primer dia

Amb l´arribada de les temperatures estivals ens veiem en l´obligació de canviar la nostra vestimenta. Això passa per començar a utilitzar peces de tirants o màniga curta que siguin, sobretot, de colors més suaus perquè resultin més fresques. Per això cobra especialment protagonisme al nostre armari i al nostre cos la roba blanca.

En començar a fer-la servir és quan arriba el problema. Sí, perquè és important saber els trucs que cal dur a terme per aconseguir que aquella romangui blanca el major temps possible. És a dir, perquè a la primera de canvi no comenci a esgrogueir-se.

Precisament els millors consells per aconseguir l'objectiu esmentat són els que ara et donarem a conèixer. Així que pren nota i presumeix de look 'eivissenc' aquesta temporada estiuenca.

Els millors trucs per mantenir la roba blanca

Hi ha peces de vestir que es fan malbé amb facilitat i d'altres que ho fan perquè no posem bé la rentadora. En qualsevol d'aquests dos grups pot estar la roba blanca, que s'esgrogueeix fàcilment a la zona de les aixelles, per la suor i el desodorant. Així com també perquè entra en contacte amb tèxtils de color que es destinen de manera progressiva.

Com actuar perquè les nostres camises o pantalons blancs segueixin sent d'aquest to el major temps possible? Prenent mesures bàsiques. Entre aquestes es troba que és imprescindible que en fer la bugada no es barregin mai peces blanques amb altres que no tinguin aquest color.

Una rentadora plena amb detergents i diverses cistelles plenes de roba i en primer pla diverses tovalloles amuntegades
Barrejar roba blanca amb altres colors mai no és una bona idea | Getty Images, Pixelshot

Per descomptat, has de tenir clar que és fonamental que, en la mesura que es pugui, cal rentar les peces de vestir que ens ocupa a la màxima temperatura possible. El motiu és que es considera que l'aigua calenta elimina millor les taques i aconsegueix que les peces, per tant, es mantinguin impol·lutes.

Amb relació a les taques, hi ha un altre truc que pots fer servir per afavorir que el blanc segueixi intacte. Ens estem referint que abans de ficar les peces a la rentadora se les treguis. Per això, hauràs de posar una mica de llevataques o fins i tot bicarbonat i després fregar amb força.

De la mateixa manera, és recomanable que optis per fer la bugada blanca utilitzant un detergent especial per a roba blanca. És clar, perquè et garantiràs que rentarà a fons per mantenir-ne el color.

I no cal dir que és vital que abans de ficar qualsevol peça a la rentadora comprovis les indicacions de la seva etiqueta. És la manera de saber que la rentaràs correctament.

Més recomanacions perquè la roba blanca estigui perfecta

Ja t'hem donat a conèixer els trucs essencials perquè les teves peces de roba blanques romanguin el major temps possible d'aquest color. Però no són els únics. Hi ha altres recomanacions igualment útils i eficaces.

Muntatge d'una rentadora amb un cistell de roba bruta i una persona rentant roba a mà
Cal tenir molt en compte les especificacions de cada peça | Getty Images, Khunkorn

Per exemple, ni se us acudeixi posar una rentadora de roba blanca immediatament després d'haver tingut tallada l'aigua per algun motiu. És possible que, un cop solucionat aquest problema, surti amb un color tèrbol, que pot afectar la roba.

Un altre truc casolà molt útil és aplicar al caixetí del detergent de la rentadora el suc de mitja llimona. I és que aquest ajuda a blanquejar. És més, aquest suc el pots substituir també per una mica de bicarbonat i fins i tot per un rajolí de vinagre de neteja.

A més, en la mesura que sigui possible, posa la bugada blanca a assecar al sol. El motiu és que els raigs de l'astre rei blanquegen molt bé.

Ara ja ho saps només et queda posar-ho en pràctica i presumir de peces blanques impol·lutes aquest estiu.