Persona encenent la campana extractora de la cuina

Els trucs que no fallen per deixar com a nova la teva campana extractora: adéu al greix

Gràcies a aquestes recomanacions eliminaràs tot el greix de la campana extractora

A la cuina segur que tens diversos electrodomèstics que has de netejar sovint per una qüestió de seguretat per a la teva salut i per higiene. Però entre tots aquells n'hi ha un que requereix especial cura i neteja a fons. Estem referint-nos a la campana extractora, que amb el pas del temps es va omplint de greix, sobretot.

Per poder aconseguir que estigui com a nova, has de saber que hi ha diversos trucs que has de conèixer. Gràcies a ells aconseguiràs eliminar tota la brutícia que acumula de manera ràpida i sense grans esforços.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS les totes les novetats, canvis i ofertes de MERCADONA al teu WhatsApp!

Els consells per netejar la campana extractora per dins

Eliminar el greix de la campana a nivell interior és una tasca àrdua, perquè no n'hi ha racons on aquesta substància no s'incrusti. Tot i que hi ha dues maneres de fer-la desaparèixer sense esforç i obtenint un resultat impecable.

Una primera manera d'aconseguir-ho és recórrer al bicarbonat. El que has de fer és omplir dues olles amb aigua i bicarbonat per, a continuació, posar-les al foc. Al moment, que comenci a bullir aquesta aigua, hauràs de posar en marxa l'extractora.

Muntatge de cullera amb bicarbonat de sodi i campana extractora
El bicarbonat és útil per netejar la campana extractora | Getty Images, E-Noticies

D'aquesta manera, el que s'aconsegueix és que les dues substàncies que hi ha a les cassoles, a través del vapor, penetrin a la campana. I això comportarà que comenci a desprendre's el greix que aquest posseeix. Serà en aquest instant quan retiraràs les olles del foc, apagaràs aquest i procediràs, amb una baieta, a retirar la substància que va caient.

La segona manera d'assolir l'objectiu és aplicar un producte desengreixant apropiat per a extractores directament. El que hauràs de fer és retirar els filtres, que podràs netejar amb aquest mateix líquid, i aplicar-ho per tota la campana. Deixa-ho que actuï durant el temps que s'indiqui a l'envàs i després estengui-ho amb una esponja. Per acabar, hauràs d'esbandir-la i netejar-la com també s'adverteix.

Trucs per netejar la campana extractora per fora

Un cop ja la tens perfecta i impecable per dins, arriba el moment de fer el mateix per part externa. Per això, una opció és procedir a emprendre aquesta tasca amb algun producte específic que trobaràs a la venda en supermercats. Només hauràs de passar-li una baieta amb aquell per aconseguir que rellueixi.

Tot i això, aquesta mateixa tasca la podràs dur a terme amb un drap mullat en una barreja d'aigua i vinagre blanc. I és que aquest darrer és molt apropiat per acabar amb la brutícia i fins i tot per desinfectar a fons.

Imatge de mà amb baieta netejant campana extractora
Hi ha diversos trucs per netejar la campana extractora per fora | Getty Images

Així mateix, sempre es pot recórrer a la coneguda barreja d'aigua i lleixiu. D'aquesta manera, quedarà com a nova i brillant. Un advertiment: cal comprovar prèviament si el material de l'extractora permet que s'utilitzi aquest lleixiu.

Sense passar per alt que un altre truc casolà aposta per netejar-la a fons amb una solució d'aigua i un rajolí de suc de llimona. I n'hi ha més, també es considera que quedarà com a nova si s'hi passa un drap net amb unes gotetes d'oli d'oliva. Aquest 'or líquid' la farà brillar. Després d'aquest pas només cal passar-hi un paper absorbent.

En concret, aquestes són les maneres més efectives que hi ha per arreglar la campana extractora de la cuina tant per dins com per fora. El que has de fer ara és triar-ne una i portar-la a la pràctica perquè aquest element estigui impecable. Això sí, tingues present que, escullis la que escullis, és recomanable que la facis cada 15 dies.

Muntatge amb oli d'oliva amb persona netejant amb una baieta
L'oli d'oliva ajudarà que la teva campana brilli | E-Noticies, Getty Images Signature, 89Stocker