Muntatge on apareix una persona subjectant la clau d'un cotxe i al costat esquerre la imatge d'un paper d'alumini

El truc del paper d'alumini a la clau del cotxe que us pot estalviar un disgust

Gràcies a aquest truc podràs evitar que et robin el cotxe

Molt de compte amb el que ens pot passar amb les claus del nostre cotxe. El cas és que els lladres són conscients que aquests s'han modernitzat en els darrers anys i poden piratejar l'entrada al nostre vehicle.

Per tots és sabut que el món automobilístic està variant de manera notòria i les millores tecnològiques són òbvies en tots els àmbits i especialment en aquest.

Per això, els amants del que és aliè s'estan especialitzant més en determinades tècniques per robar-nos dins del vehicle o fins i tot deixar-nos sense aquest. Uns perills que cal tenir en compte i si volem protegir el nostre cotxe, no ens queda més remei que seguir una sèrie de consells. Especialment, un.

Tot i tota la tecnologia que porten implementada, els cotxes són encara molt senzills de sostreure per als lladres més hàbils. Una de les parts més sensibles dels cotxes que hi ha al mercat són les claus i és una cosa que els lladres saben de sobres.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS les hores més barates de la LLUM, ara al teu WhatsApp! Planifica rentadores, cuina i planxades!

El motiu pel qual hauries de cobrir la clau del cotxe amb paper d'alumini

Fa temps, s'usaven tècniques més rudimentàries per obrir el nostre cotxe com, per exemple, fer servir el tornavís per accedir-hi. I actualment hackeig de les smart keys està a l'ordre del dia.

Muntatge d'una dona amb els braços a l'aire en pla 'dubtosa' i paper d'alumini al costat
Per fer aquest truc necessites paper d'alumini i així evitaràs que et puguin robar el cotxe | PixaBay

Una opció més senzilla del que sembla és que les claus intel·ligents i els sistemes d'obertura dels cotxes són carn de canó per als lladres.

Els hackers tan sols deuen tenir certs coneixements bàsics sobre aquest tipus d'aspectes i amb un amplificador de freqüències podrien piratejar-nos en uns segons la clau del vehicle.

Aquests poden aïllar les ones electromagnètiques de la citada clau, replicar-les, i així poder entrar al vehicle, fins i tot arrencar-lo i deixar-nos sense el nostre cotxe.

Pots evitar que els lladres et robin el cotxe de manera senzilla

La veritat és que és un mètode que poden seguir els conductors que se senten desprotegits davant d'aquests robatoris. I és que l'ús del paper d'alumini pot fer que respirem si recobrim les claus amb aquest conegut utensili com és el paper d'alumini.

I és que si posem el paper d'alumini tapant tota la clau, això evitarà que els lladres accedeixin a les ones de l'smart key. Sens dubte, alguna cosa a tenir en compte per evitar ensurts que ens arruïnin el dia.

El cas és que hem de saber que cada clau emet una ona que obre el cotxe quan el sistema el reconeix. Però per no portar-nos una garrotada amb aquest tipus de hackers tan àvids, hem de folrar les nostres claus per evitar mals majors.

Muntatge on apareix l´interior d´un cotxe amb la clau i en un marc una imatge de paper d´alumini
Posar paper d'alumini a la clau evita que els lladres arribin les ones de la smart key | Getty Images, Pexels

Un bon mètode per evitar que et robin el cotxe, però hi ha una excepció

D'aquesta manera, els lladres mai no podran replicar la nostra clau perquè si per alguna cosa es caracteritza el paper d'alumini és que bloqueja les ones electromagnètiques. Un mètode senzill, però no tot és or el que llueix.

Això sí, cal revelar que aquest truc no sempre comporta aspectes positius perquè deixar embolicada la clau en paper d'alumini portarà conseqüències negatives per al sistema d'ones. I és que podria inutilitzar la nostra clau i potser aquest seria un mal menor si ens volem protegir en certa manera dels lladres.

Almenys, ens sentirem més segurs durant un temps, encara que és possible que hàgim de canviar la clau més aviat que tard, de manera que això comporta per a la nostra butxaca.