Muntatge amb una classe buida i un cercle amb nens d'esquena amb motxilla

Així funciona el truc de la motxilla per deixar els nens a l'escola

No és el mateix estacionar que aturar el vehicle

Quan anava a l'escola ja passava. Tant a l'hora d'entrada com a la sortida dels nens, la tornada a l'escola comporta el retorn dels embussos al voltant dels centres escolars.

Això no només implica molèstia per a la resta dels pares, sinó que també pot cometre infraccions de trànsit. I fins i tot atropellaments. És per això que la Direcció General de Trànsit (DGT), de la mà de diferents organismes policials, plantegen una maniobra segura.

La importància de complir les normes

Quan es tracta de conduir a les carreteres, la seguretat i el respecte per les normes de trànsit són fonamentals. Un dels aspectes menys compresos pels conductors és la diferència entre una parada i un estacionament.

Moltes vegades, es tendeix a pensar que una breu detenció per deixar o recollir algú del cotxe és inofensiva, però això no sempre és cert.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS les hores més barates de la LLUM, ara al teu WhatsApp! Planifica rentadores, cuina i planxades!

En aquest article, a banda d'indagar en alguna maniobra, explorarem les regulacions que envolten les parades i estacionaments. Així com per què és crucial entendre-les i respectar-les.

Un Guàrdia Civil de Trànsit demanant la documentació a un conductor
No complir les normes d'estacionament i aturada té conseqüències | Europa Press

Una parada té un màxim de dos minuts

En primer lloc, és important comprendre que una parada i un estacionament són dues maniobres diferents. Segons les regulacions de trànsit, una parada es considera qualsevol detenció que duri menys de dos minuts. I durant aquest temps, el conductor ha de romandre dins del vehicle.

Aquestes parades s'han de dur a terme a llocs on no interrompin el flux de trànsit. Per tant, estacionar a doble fila està estrictament prohibit, ja que obstrueix el trànsit i pot generar perills.

Les conseqüències de no respectar aquestes normes poden ser greus. A molts llocs, incloent-hi ciutats com Madrid, està prohibit que els vehicles romanguin aturats amb el motor en marxa durant més d'un minut.

Les sancions per infringir aquestes regles poden pujar a 200 euros, cosa que significa que no només s'està posant en perill la seguretat viària. Si no que també sestà arriscant a rebre una multa substancial.

El truc de la motxilla evita temptacions

Per garantir la seguretat de tothom, especialment quan es tracta de deixar o passar a buscar els nens a l'escola, la Direcció General de Trànsit (DGT) suggereix una maniobra segura: el truc de la motxilla.

Aquest consell implica que la motxilla dels nens sempre s'ha de guardar al maleter del vehicle. Això evita la temptació de deixar els nens a la porta de l'escola si ja tenen la motxilla.

El truc de la motxilla obliga els conductors a fer una parada en un lloc degudament senyalitzat. Tot permetent que els nens surtin del vehicle sempre pel costat de la vorera i es dirigeixin al maleter per recollir les motxilles.

Aquesta maniobra no només compleix les regulacions de trànsit, sinó que també garanteix la seguretat dels nens i altres usuaris de la carretera.

En resum, és essencial comprendre la diferència entre una parada i un estacionament, així com respectar les regulacions de trànsit relacionades amb aquestes maniobres.

Les regles a la carretera són fonamentals

No fer-ho no sols pot posar en perill la seguretat viària, sinó que també pot resultar en multes considerables. Utilitzar el truc de la motxilla és una forma intel·ligent i segura de deixar o passar a buscar els nens a l'escola.

D'aquesta manera, s'assegura que es compleixin les normes i que tots arribin a destinació de manera segura i sense contratemps. La seguretat viària és responsabilitat de tothom, i respectar les regles és crucial per garantir-la.