Muntatge amb el far d'un cotxe de fons i una altra imatge d'una persona netejant un cotxe amb una baieta

El truc amb ingredients de la teva cuina per deixar com a nous els fars del cotxe

L'ingredient que tens a casa teva que deixarà com a nous els fars del teu cotxe

Diferents experts han revelat una solució econòmica i efectiva per tornar-li la brillantor perduda als fars dels cotxes. Segons aquests experts, els dos ingredients secrets són dos elements comuns de cuina que es troben fàcilment a qualsevol llar.

T'expliquem tots els detalls a continuació.

La barreja secreta que tornarà la brillantor als fars del teu cotxe

En barrejar bicarbonat de sodi sobre una tassa de vinagre , es pot obtenir una potent solució. És ideal per eliminar l'opacitat i les taques que s'acumulen amb el temps als fars de l'automòbil.

El problema dels fars opacs és una cosa que afecta molts conductors. Amb el temps els raigs UV del sol i els elements ambientals tendeixen a deteriorar la capa protectora dels fars, deixant-los opacs i reduint la visibilitat durant la conducció nocturna. Tradicionalment, els propietaris d'automòbils han recorregut a productes químics costosos o fins i tot han optat per reemplaçar els fars del tot, cosa que pot ser una solució costosa.

Tot i això, aquesta nova tècnica casolana ofereix una alternativa assequible i fàcil per resoldre el problema dels fars opacs. El bicarbonat de sodi, conegut per les seves propietats de neteja, i el vinagre, un àcid suau, es combinen per formar una barreja poderosa. Podeu eliminar les capes de brutícia i restaurar la claredat original dels fars.

Descobreix el procés

El procés és senzill. Primer, cal barrejar una cullerada de bicarbonat de sodi en una tassa de vinagre blanc. La reacció química que es produeix entre aquests dos ingredients crearà una escuma efervescent.

Muntatge amb un cotxe de fons i una persona que li està passant un drap al vidre davanter i una imatge de vinagre i bicarbonat
El vinagre i el bicarbonat són molt bons productes per netejar | Getty Images

Després, amb l'ajuda d'un drap suau, cal aplicar aquesta barreja sobre els fars, fregant suaument en moviments circulars. A mesura que es frega, el bicarbonat de sodi i el vinagre actuen com un exfoliant. Arriba a eliminar la brutícia i les taques acumulades a la superfície dels fars.

Després de fregar durant uns minuts, es recomana esbandir els fars amb aigua tèbia per eliminar qualsevol residu de la barreja. El resultat serà sorprenent: fars més clars, brillants i com a nous. Aquest mètode casolà no només és efectiu, sinó que també és segur per a l'acabat dels fars i no causa cap mal.

Aquesta solució casolana és més efectiva en fars lleugerament opacs o amb taques lleus. En casos més severs de dany o desgast, és possible que es requereixi un tractament addicional. Fins i tot l'assistència d'un professional en manteniment d'automòbils.

Així has de netejar el cotxe

Netejar el cotxe pot ser una tasca senzilla. Tot i això, t'ensenyem alguns 5 trucs que potser saps (o no) per deixar el teu cotxe impecable:

Muntatge d´un aire condicionat d´un cotxe i un noi tapant-se el nas
Mantenir el cotxe net pot ser complicat, però hi ha trucs que t'ajuden | Getty Images, Billion Photos

1. Utilitza un netejador multiusos o un producte específic per netejar el quadre de comandament, la consola central, els panells de les portes i altres superfícies de plàstic. Aplica el netejador en un drap suau i frega suaument per eliminar la brutícia i la pols.

2. Si els teus seients són de roba, fes servir un netejador de tapisseria específic i segueix les instruccions del producte. Per als seients de cuir, és millor un netejador de cuir i condicionador per mantenir-los en bon estat.

3. Agafa un netejavidres i un drap de microfibra per netejar tant l'interior com l'exterior de les finestres i el parabrisa. Assegureu-vos d'eliminar qualsevol taca o residu per tenir una bona visibilitat.

4. Els cinturons de seguretat també acumulen brutícia. Passa un drap humit amb una mica de sabó suau al llarg de les corretges per netejar-los.

5. Renta l'exterior del cotxe amb aigua i un detergent específic per a automòbils, i fes servir una esponja o un guant de rentat per esbandir bé. Després, eixuga'l amb una tovallola de microfibra per evitar que quedin taques d'aigua.