Una persona pelant una castanya amb un cercle inserit mostrant la Maria Nicolau en una cuina.
SOCIETAT

El truc infal·lible de Maria Nicolau per pelar les castanyes: fàcil i ràpid

Aquest aliment és un dels més buscats i aclamats de la tardor, per això és una sort saber com manipular-lo

Maria Nicolau és una de les cuineres més estimades de TV3. I ara segur que encara més després de revelar el truc infal·lible per pelar un dels aliments de temporada: les castanyes. La catalana porta una tècnica que mai falla i que serveix tant per a quan ja estan rostides o crues.

No hi ha dubte que les castanyes són molt riques, però un dels reptes més comuns a l'hora de cuinar-les és pelar-les. Per facilitar aquesta tasca, Maria Nicolau recomana pelar-les quan encara són calentes. Especialment si s'han cuit al foc.

Si, per contra, estan crues, es poden bullir durant 15 minuts, sigui en una olla o al microones. Aquest procés permet que la pell surti sencera, sempre que les castanyes siguin de bona qualitat. D'aquesta manera, la Maria Nicolau et porta aquest truc que farà que puguis gaudir d'aquest fruit sense gaires complicacions.

Maria Nicolau amb ulleres i cabells recollits apareix sobre un fons de castanyes rostides en una bossa de paper sobre una superfície de fusta.

Maria Nicolau i les seves receptes per a la tardor

Un dels millors usos de les castanyes és la preparació de sopes i estofats. Per fer una sopa de castanyes, Maria Nicolau recomana tractar-les com si fossin mongetes. Si són seques, cal posar-les en remull la nit abans de cuinar-les.

El dia de la preparació, es bullen amb aigua i s'hi afegeixen verdures com pastanagues, naps, api i cebes tallades a daus petits. El resultat és una deliciosa crema de tardor, on les castanyes aporten una textura suau i un sabor dolç subtil.

En cas que les castanyes siguin fresques, només cal escaldar-les uns minuts per pelar-les i afegir-les directament als guisats o estofats. En aquest cas, afegeix Maria Nicolau, es poden utilitzar com a guarnició els darrers minuts de cocció.

Una dona somrient assenyala un bol ple de castanyes rostides sobre una superfície de fusta amb un fons de tela de xarpellera.

El consell de Maria Nicolau per als més llaminers

Però si les castanyes tenen un àmbit guanyat és el dels dolços. Per això, Maria Nicolau parla dels famosos marrons glacés. Es tracta d'una delicadesa elaborada submergint les castanyes en xarop de sucre i vainilla durant uns quants dies.

Aquestes delícies són una opció sofisticada per als amants dels dolços, capaç de competir amb els tradicionals bombons. Amb tantes opcions culinàries, la castanya es consolida com un ingredient versàtil i essencial per a la cuina de tardor, tant en plats salats com dolços. Això sí, unes bones castanyes sempre es poden combinar amb els panellets, així que ja pots comprar-los i gaudir dels millors sabors de la tardor.

➡️ Societat

Més notícies: