Got de llet i logo de l'OCU
SOCIETAT

Troben la millor llet sencera del supermercat: guanya per golejada moltes marques

La llet és un dels productes més consumits, per això l'OCU ha volgut analitzar les varietats de sencera que hi ha

Tota la llet ha estat la protagonista del darrer estudi que ha fet l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU). Ha volgut analitzar les que hi ha disponibles als supermercats del nostre país. D'aquesta manera ha pogut saber quina és la millor llet sencera que podem comprar.

Per saber-ho, l'OCU ha analitzat fins a 37 referències que podem trobar a les botigues. De totes, fins a 11 tipus es podrien considerar una llet sencera de molt bona qualitat. Tot i això, l'OCU ha tingut clar quina d'aquestes destacades és la millor llet sencera que podem comprar.

D'aquesta manera, l'OCU cerca que s'incentivi la compra d'aquest tipus de llet. Avui dia, la semidesnatada és la que més es ven al nostre país. I és que es té la idea errònia que la llet sencera augmenta el colesterol, quan no és així.

La llet sencera d'El Buen Pastor és la més ben valorada

La marca El Buen Pastor pot presumir de tenir la millor llet sencera que es ven al nostre país. Aquesta ha rebut una valoració de 79 punts sobre 100 que l'ha col·locat al capdavant al rànquing de l'OCU. Ha destacat, sobretot, per la seva alta qualitat, aportació nutricional i sabor a l'hora de tastar-la.

La llet d'El Buen Pastor procedeix de les vaques de pastures de Cantàbria. Es comercialitza en un envàs d'1 litre i té un preu d'1,25 euros de mitjana. Per a l'OCU és la millor opció a què podem recórrer si volem prendre diàriament llet sencera.

Llet sencera del Bon Pastor

Tot i això, també des de l'OCU volen fer una menció especial a la llet sencera de la marca Clesa. Aquesta ha rebut una puntuació de 75 punts sobre 100. Si escau, no ha obtingut una millor puntuació perquè al seu etiquetatge no apareix la qualificació Nutriscore o el valor per ració.

El preu també té importància

Un aspecte que l'OCU no ha volgut passar per alt és el preu que té la llet avui dia, concretament sencera. En dos anys, ha apreciat com ha passat a costar un 50% més de mitjana. La mateixa organització ha considerat que aquesta pujada "ha aconseguit màxims històrics".

Hi ha diferents causes que expliquen aquesta pujada de preu, encara que els ramaders en són els menys culpables. I és que els increments venen després que aquests la posessin a la venda. Les fases d'higienització, envasament, transport i distribució són les que incrementen el seu preu, i per això el Ministeri d'Agricultura vol prendre mesures.

Tot i això, gràcies a l'estudi de l'OCU també podem saber quines són les llets que tenen millor relació qualitat-preu. Totes són de marca blanca i de cadenes de sobres conegudes. Aquestes són les llets senceres de les marques Auchan (Alcampo), Hacendado (Mercadona) i Carrefour.

➡️ Supermercats ➡️ Societat

Més notícies: