El torró que ven Torrons Vicens i que no ho és: avís dels experts
Torrons Vicens sorprenia en llançar aquest any al mercat la seva varietat de torró de Chupa Chups, tot i que no ha estat exempt de polèmica
El torró és una de les postres més típiques del nostre Nadal. Gairebé no podem esperar que siguin les festes per obrir-los i compartir-los amb la nostra família en aquests dinars i sopars.
Per això, cada any més marques de torrons no dubten a portar-nos les millors varietats. No només, a més, de les més tradicionals, com el torró dur, el tou, el de crema cremada, el de fruites...
Cada any són moltes les que innoven buscant el sabor més exòtic i més especial per a les festes de Nadal. Aquests darrers anys hem pogut veure una varietat de Donut, una altra de gofre i fins i tot una de pernil.
A més, més recentment, una nova varietat amb gust de Chupa Chups. Tot i que sembla que no és plat de bon gust per a tothom.
Els experts adverteixen del torró de Chupa Chups
Després de l'arribada al mercat de la nova varietat de torró sabor Chupa Chups de Torrons Vicens, ha esclatat la polèmica. Almenys, per part de Xixona.
Així ho ha deixat molt clar el Consell Regulador de les Indicacions Geogràfiques Protegides (IGP) de Xixona i Alacant, que assegura que aquest torró realment no es pot considerar com a tal.
En declaracions per a El País, el Consell, del qual Federico Moncunill és secretari general, ha assegurat que "qualsevol producte que es vengui com a torró, amb sabors com el de Chupa Chups de maduixa i nata, que s'allunyen dels ingredients originals és una ocurrència per a turistes desinformats".
Consideren, així, que les varietats de torrons que s'allunyin del que coneixem com les 'tradicionals' no són realment torró.
"Allò altre es pot considerar un dolç", han afirmat des de Xixona, atacant directament la nova i excèntrica varietat de Torrons Vicens. Així mateix, han fet referència a la seva qualitat nutricional. "No és saludable", asseguraven des del Consell.
Xixona declara la guerra a Torrons Vicens
D'aquesta manera, Xixona, que és reconegut per tenir el torró de Nadal més popular i clàssic d'Espanya, ha declarat la guerra a un altre gran nom, Torrons Vicens.
Han volgut destacar, a més, que la seva varietat, el torró de Xixona, es fabrica només amb quatre ingredients: ametlla, mel, clara d'ou i sucre.
Una cosa que porten fent des de ja fa 450 anys. El resultat, com han afirmat ells mateixos, ja es tracta d'"un fet natural".
No s'han oblidat tampoc de fer una darrera referència a Torrons Vicens. Des del Consell Regulador de les Indicacions Geogràfiques Protegides (IGP) de Xixona i Alacant han afirmat que "aquest tipus de marques s'aprofita de la nostra reputació i ens copien", traient cada any al mercat torrons tradicionals i, a més, noves varietats molt diferents del típic torró.
Més notícies: