Fotomuntatge amb una imatge de fons d'una persona teclejant en un ordinador portàtil i al capdavant una rodona vermella amb el logotip actual de Gmail
SOCIETAT

Si tens un correu electrònic, atent: Gmail podria eliminar-lo a partir d'avui

Google ja va avisar fa mig any que a partir del desembre començaria a eliminar alguns comptes personals de Gmail

Atenció a tots els usuaris que tinguin un compte de correu electrònic Gmail. Si aquest és el teu cas, vés amb compte perquè Google podria eliminar el teu compte molt aviat.

Ja es va avisar fa mig any. Al mes de maig, la multinacional nord-americana va anunciar la intenció d'eliminar alguns comptes del seu correu electrònic a partir del desembre.

I avui ja ha arribat el dia. A partir d'aquest divendres, 1 de desembre, els comptes de Gmail que faci més de dos anys que estan inactius seran automàticament eliminats, com també altres serveis que ofereix Google associats a aquests.

Google eliminarà el teu compte si no fas això

Gmail ha començat aquest divendres, 1 de desembre, a eliminar comptes de correu electrònic, fet que ja havia avisat amb anterioritat Google.

El mes de maig passat, la multinacional va fer un comunicat en què va alertar que seria a partir d'aquest mes de desembre que es duria a terme l'esborrat permanent d'alguns dels seus comptes.

Cosa que va posar en alerta molts dels seus usuaris. I és que Gmail és, actualment, el servei de correu electrònic amb més usuaris a tot el món. L'any 2019 comptava amb fins a 1.500 milions de comptes actius.

Encara que els comptes que s'eliminaran seran els que fa més de dos anys que es troben inactius. Google ha indicat que aquestes són les més vulnerables davant de hackers i ciberdelinqüents.

"Una vegada que el compte està compromès, es pot fer servir per a qualsevol cosa, des del robatori d'identitat fins a font de contingut no desitjat o, fins i tot, maliciós, com ara correu brossa", va assegurar l'empresa nord-americana.

Els primers comptes que desapareixeran, però, seran els que mai no s'han arribat a fer servir. A més, no només s'eliminarà el correu de Gmail, sinó qualsevol informació que estigui associada al compte, com podrien ser fotos o documents de Drive.

Però hi haurà excepcions. Si el compte pertany a una empresa, a un centre educatiu o a una organització col·lectiva, encara que faci més de dos anys que no tingui cap activitat, no s'eliminarà.

Tampoc no passarà res amb aquells comptes associats a canals de Youtube o els que tinguin una targeta regal amb saldo pendent.

Com evitar que eliminin el teu correu electrònic

No obstant això, hi ha una cosa que pots fer per evitar que el teu compte de Gmail sigui eliminat per sempre. L'ideal és entrar, com a mínim, una vegada a l'any, i fer algun tipus de moviment perquè Google la consideri activa.

Els moviments poden ser des de llegir algun correu, enviar-lo, mirar un vídeo de Youtube amb el compte, o fins i tot fer servir el cercador de Google per fer una cerca.

Tot i que si, per contra, no tens interès a conservar el compte, Google ha indicat que pots guardar-ne el contingut amb les eines Takeout o el Gestor de Comptes Inactius. Això sí, cal fer-ho abans que el compte sigui eliminat de forma permanent.