Muntatge de moltes herbes i una dona cuinant

No hi ha excusa, pots menjar sa fins i tot a la feina: 10 receptes perfectes

Si no tens temps, t'expliquem les millors receptes per menjar sa des del teu tàper

A la societat actual, el treball ocupa gran part del nostre temps. Això fa que sovint caiguem en la temptació de menjar ràpid i poc saludable. Això, però, no hauria de ser una excusa per descuidar la nostra alimentació.

Hi ha moltes opcions saludables i delicioses per portar a la feina en un tàper. T'expliquem a continuació les 10 millors receptes per menjar sa en un tàper.

10 receptes per menjar sa des del teu tàper

1. Amanida de quinoa i alvocat

La quinoa és un superaliment que aporta proteïnes, fibra i vitamines, mentre que l'alvocat és ric en greixos saludables i antioxidants. Barreja tots dos ingredients amb una mica de ceba, tomàquet i coriandre per obtenir una amanida plena de sabor i nutrients.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!

2. Pollastre al curri amb arròs integral

El pollastre és una excel·lent font de proteïnes i el curri és una espècie rica en antioxidants i antiinflamatòria. Prepara el pollastre al curri amb una base de llet de coco i acompanya'l amb arròs integral per aconseguir un plat complet i nutritiu.

3. Amanida de llenties i verdures

Les llenties són riques en proteïnes i fibra, mentre que les verdures aporten vitamines i minerals. Combina tots dos ingredients amb una vinagreta de llimona i oli d'oliva per obtenir una amanida fresca i saludable.

4. Torrades d'alvocat i ou

Les torrades d'alvocat són una opció ràpida i fàcil per esmorzar o dinar. Afegeix un ou cuit a sobre per aconseguir proteïnes addicionals i un menjar complet.

Muntatge amb una cuina de fons i tres cercles amb amanides variades
L'amanida de llenties i verdures i les torrades d'alvocat i ou són molt completes i saludables | Getty Images Pro, Ivan Negru's Images

5. Xili vegetarià

El xili és una opció reconfortant i satisfactòria per dinar. Prepara una versió vegetariana amb fesols, verdures i espècies per obtenir un menjar baix en greixos i alt en proteïnes i fibra.

6. Rotllets de sushi de tonyina

El sushi és una opció saludable i deliciosa per dinar. Prepara rotllets de sushi amb tonyina fresca, arròs integral i verdures per a un menjar nutritiu i baix en calories.

7. Amanida de salmó i alvocat

El salmó és ric en àcids grassos omega-3 i proteïnes, mentre que l'alvocat aporta greixos saludables i vitamines. Combina tots dos ingredients amb una vinagreta de llimona i oli d'oliva per obtenir una amanida deliciosa i saludable.

8. Burret de pollastre i fesols

Els burrets són una opció ràpida i fàcil per dinar. Prepara un burret de pollastre i fesols amb truita integral, arròs integral i verdures. D'aquesta manera, podràs tenir un menjar baix en greixos i alt en proteïnes i fibra.

9. Amanida de cigrons i cogombre

Els cigrons són rics en proteïnes i fibra, mentre que el cogombre aporta vitamines i antioxidants. Barreja tots dos ingredients amb una vinagreta de iogurt i espècies per obtenir una amanida fresca i deliciosa.

10. Wrap d'amanida de pollastre

Els wraps són una opció ràpida i fàcil per dinar. Els pots fer de la carn de la teva elecció barrejada amb verdures.

Muntatge amb una imatge de fons de dos pits de pollastre cuinats i de front una dona menjant amb una forquilla
El pollastre es pot utilitzar en múltiples receptes sanes i bones | Pexels, Getty Images Pro

Consells per conservar el teu menjar al tàper de forma efectiva

Encara n'hi ha més. Aquí et deixem alguns consells útils per ficar el menjar en un tàper de manera segura i efectiva:

Trieu el recipient correcte

Assegureu-vos de triar un recipient que sigui prou gran per al seu menjar, però no massa gran. A més, vigila que el recipient tingui una tapa segura i hermètica per evitar fugues i vessaments.

Deixa que el menjar es refredi abans de guardar-lo

És important deixar que el menjar es refredi a temperatura ambient abans de col·locar-lo al recipient. Si es col·loca el menjar calent en un recipient hermètic, es pot crear una acumulació de vapor que pot fer que el menjar s'estovi.

Evita empacar massa

No ompliu el recipient fins a la vora. Deixa una mica d'espai a la part superior per evitar que els aliments es vessin quan s'agita el recipient.

Desa el recipient correctament

Emmagatzemar el recipient en una posició vertical pot ajudar a evitar vessaments i fuites. Si necessiteu emmagatzemar el recipient en posició horitzontal, assegureu-vos que la tapa estigui ben ajustada i que els aliments no es mouen.