Vista lateral de l'exterior de la botiga d'El Corte Inglés de Valladolid amb el logo en color blanc

El Corte Inglés, enxampat: ven oli fins a 14 € més car que a Portugal

El Corte Inglés ha estat assenyalat públicament pels fets

El Corte Inglés és una de les superfícies comercials de referència al nostre país. Ho és per la varietat de productes, fonamentalment, encara que també pels preus i interessants promocions puntuals.

Tot i això, avui El Corte Inglés és notícia per una cosa que precisament no és positiva. S'ha posat al disparador en descobrir-se què està fent amb l'oli d'oliva. En concret, està venent el mateix 'or líquid' a Espanya i a Portugal, però aquí és fins a 14 € més car.

El Corte Inglés caçat venent l'oli més car a Espanya que a Portugal

El Corte Inglés compta amb els seus propis supermercats i fa uns dies aquests cobraven actualitat. Sí, perquè encara s'hi pot adquirir l'oli d'oliva a un preu més barat. En efecte, aquest producte, que en moltes superfícies ronda els 8,5 € el quilo, es pot comprar al seu supermercat per 7,49 € el litre.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!

Tot i això, ara hem descobert que aquest preu més 'econòmic' no el tenen tots els envasos de l'or líquid esmentat. FACUA-Consumidores en Acción ha tret a la llum el que està fent el grup empresarial espanyol esmentat. Ha revelat que està venent en línia la mateixa garrafa d'oli a Espanya i a Portugal amb un valor molt diferent.

El mateix envàs d'AOVE de 5 litres de la seva marca i envasat per Olis del Sud-Coosur SA és molt més car al nostre país. Les seves garrafes, que tenen el mateix EAN aquí que a terres portugueses, costa al nostre territori 41,95 €. Però a l'estat veí no supera els 30 €, val concretament 27,89 €, el que suposa 14,06 € menys que aquí.

FACUA-Consumidores en Acción ha alertat d'aquesta situació a través del vostre compte a Twitter. Així, ha pujat dues imatges que demostren aquesta disparitat de preus. Amb aquestes ha escrit: "Algú del Govern actuarà d'una vegada davant l'especulació il·legal amb els preus dels aliments?".

I aquí no ha quedat la cosa, ja que també ha procedit a denunciar el que ha fet El Corte Inglés davant el Ministeri de Consum. I és que des del passat 1 de gener del 2023 està prohibit augmentar els marges de benefici als aliments, com l'AOVE, que tenen l'IVA rebaixat. Un or líquid l'IVA del qual ha baixat del 10 % al 5 %.

Encara més, aquesta ONG ha analitzat a fons l'evolució d'aquest producte i ha descobert que des de començament d'any n'ha incrementat el preu en aquesta empresa. Ha augmentat un 51,8 %, i la seva pujada més gran és la que ha patit a l'agost, un 20,7 %.

El Corte Inglés provoca una enorme indignació en xarxes

El gest d'El Corte Inglés que FACUA ha denunciat amb l'oli, un producte que podria continuar augmentant el cost, ha enfadat els ciutadans. N'és una bona mostra que a les xarxes han pujat molts missatges criticant el que ha passat i carregant contra l'empresa esmentada.

Exemples són comentaris com aquests: “S'hauria de fer una investigació exhaustiva del que està passant amb l'or líquid al nostre país”, “De vergonya” i “Patriotes abocant la poteta. Una companyia sempre vinculada al poder i a la dreta més rància”.

Garrafa d'oli d'oliva extra d'El Corte Inglés amb la imatge de fons d'una botiga d'El Corte Inglés
El Corte Inglés està rebent moltes crítiques a les xarxes pel seu gest amb l'oli | El Corte Inglés

Als que s'uneixen també: “Aquesta és la marca Espanya, ens pixen a la cara” i “El Corte Inglés i el seu patriotisme”. Sense oblidar tampoc: "Pugen olis com a mètode per enderrocar el Govern i culpar-lo dels preus que ells pugen".

Preus i ofertes actualitzats el dia 14/09/2023. Poden patir modificacions o cancel·lacions i E-Noticies no es fa responsable dels possibles canvis.