Oli d'oliva i els logos de Mercadona, Lidl, Aldi i Alcampo
SOCIETAT

Surt a la llum qui fabrica els olis d'oliva de Mercadona, Lidl, Alcampo i Aldi

L'oli d'oliva de marca blanca és una opció força recurrent pels clients per tenir un preu més econòmic

L'oli d'oliva és un dels productes bàsics de la nostra alimentació. Però a ningú no se li escapa que fa temps que ha pujat de preu i no sempre és tan assequible com ens agradaria. Això passa, sobretot, quan parlem de les marques més conegudes que ja de per si eren més cares.

Per això, l'oli d'oliva de marca blanca està gaudint d'una demanda més gran. Podem trobar-nos un oli de qualitat, però sense haver de pagar el preu que implica que sigui de marca coneguda. Moltes cadenes han vist com els seus propis olis d'oliva han augmentat la demanda.

Per poder vendre aquest oli, les diferents cadenes duen a terme acords per aconseguir-ho. Aquests acostumen a ser amb trulls, cooperatives o distribuïdores que s'encarreguen d'assortir els productes de la marca blanca. Aquests olis d'oliva són una opció per estalviar, però també és interessant saber d'on provenen.

Qui es troba darrere de l'oli d'oliva dels supermercats?

Com ja us hem dit, són moltes les cadenes que tenen el seu propi oli d'oliva que comercialitzen sota la seva pròpia marca. Aquí et deixarem un llistat de les més rellevants i els proveïdors que hi ha darrere. D'aquesta manera, podreu saber qui s'encarrega d'elaborar l'oli d'oliva que tenen a la venda.

1. Mercadona

Jaén és la província andalusa d'on prové gran part de l'oli d'oliva de Mercadona. D'una banda, tenim el grup Jaencoop, que s'encarrega d'envasar l'oli verge oliva. Aquesta té la seu a Villanueva de l'Arquebisbe i va entrar a l'empresa el 2019.

D'altra banda, si ens traslladem fins a Villanueva de la Reina, trobarem Oro Bailén. En aquest cas, l'empresa té dues comeses, ja que s'encarrega d'embotellar l'oli d'oliva verge extra i l'oli Casa Juncal.

Màlaga és l'altra província que s'encarrega de produir oli per a Mercadona. En aquest cas, Mercaoleo col·labora amb la cadena des de l'any 2016. S'encarrega d'embotellar l'oli d'oliva 0,4 º i 0,1 º.

2. Lidl

La marca que utilitza Lidl per vendre l'oli d'oliva és Olisone i, depenent de la varietat, té un origen o altre. El grup Acesur i Sovena s'encarrega de proveir-lo de les varietats verges extra i verges. Aquest oli d'oliva prové d'oliverars que no només són d'Espanya, sinó també del Marroc i Portugal.

Però a Lidl podem trobar més varietats d'oli d'oliva que es venen sota la marca blanca. També està disponible tant la picual com la hojiblanca. En tots dos casos, l'empresa sevillana Cexac és la que s'encarrega de la seva producció.

3. Alcampo

Auchan és la marca blanca d'Alcampo, que també té el seu propi oli d'oliva. Trobem diferents gammes com Alcampo BIO o Alcampo Gourmet, a més de diferents formats. Darrere seu hi ha la cooperativa Oleoestepa.

Amb base a Estepa, Sevilla, aquesta cooperativa agrupa més de 7.000 agricultors. Entre altres coses, el seu oli d'oliva verge extra s'elabora en fred pels 19 trulls que hi tenen associats. Aquests estan ubicats a Sevilla, Còrdova i Màlaga.

4. Aldi

A Aldi ens trobem que té dues marques pròpies que fa servir per vendre l'oli d'oliva. D'una banda, tenim Muleoliva i, de l'altra, Minerva. Això implica que l'oli que es ven a Aldi prové de diferents punts d'Andalusia.

En primer lloc, tenim el grup Migasa, amb seu a la localitat sevillana de Dos Hermanas. Però també hi podem trobar una empresa granadina darrere l'oli d'Aldi. Concretament, és l'empresa Maeva.

➡️ Supermercats ➡️ Societat

Més notícies: