Muntatge amb una taula plena d'aliments i una noia amb els ulls tancats i una forquilla a la mà
SOCIETAT

El superaliment de temporada que ajuda a baixar de pes i redueix el colesterol dolent

La nostra alimentació juga un paper fonamental i necessari a l'hora de tenir cura de la salut del nostre organisme

La carxofa és un aliment hivernal, per això ara mateix ens trobem en plena temporada. Per això la podem veure a la venda al costat de la resta de la verdura. El que potser desconeixes són les propietats que la converteixen en un superaliment.

Aquestes us faran veure que la carxofa és necessària en qualsevol dieta. I és que no cal arribar a tenir certes patologies. Prevenir-les abans que puguin fer aparició també és important.

Per això mateix, has d'aprofitar que la carxofa està ara de temporada per incorporar-la a la teva alimentació. Són moltes les receptes que hi pots fer. No deixa de ser un producte que s'inclou a diferents plats de la nostra gastronomia.

Raons per incorporar la carxofa a la teva dieta

Res millor que explicar-te les propietats que té la carxofa perquè sentis la necessitat d'introduir-la a la teva alimentació. Són nombrosos els beneficis que s'obtenen gràcies als nutrients. Per això, en pren un bon compte perquè li poden venir molt bé al teu organisme.

1. Alt contingut en fibra

El fet que les carxofes tinguin força fibra té múltiples beneficis al nostre organisme. L'aparell digestiu n'és un dels principals beneficiaris. Principalment ho notem si tenim problemes de restrenyiment, ja que serveix per prevenir-los.

En cas que tinguis una presència alta de colesterol dolent, consumint carxofa podràs reduir-ne la presència. Però no només això, sinó que també ajuda a controlar els nivells de sucre a la sang. Interessants beneficis per no incloure-la a la nostra dieta.

2. Conté molt magnesi

Un altre nutrient molt necessari per al nostre organisme és el magnesi. I és que aquest aporta un suport al nostre sistema immunitari. En aquest sentit, serveix d'ajuda als músculs i al sistema nerviós, a més d'afavorir la generació de proteïna i massa òssia.

3. És diürètica

Donar amb aliments que ens ajudin a baixar de pes és força important. Si més no, que no ens facin pujar més del que ens agradaria. En aquest cas, la carxofa té un alt contingut en aigua, fet que suposa un gran punt a favor.

Com que gran part és aigua, no conté gaires calories i pràcticament res de greix. Però una cosa que realment és essencial és que és un gran saciant. Ajuda que la quantitat que mengem no sigui excessiva i, així, poder controlar la nostra gana.

4. També conté potassi

Seguint amb els nutrients que té la carxofa ens trobem amb el potassi. Amb ell passa el mateix que amb els dos anteriors. I és que es troba en altes quantitat, la qual cosa és força beneficiós.

Concretament, el potassi ajuda al funcionament correcte de l'activitat muscular, però no només això. També contribueix que el ritme cardíac es mantingui constant. Finalment, fa que la carxofa sigui la nostra aliada contra la retenció de líquids.

➡️ Societat

Més notícies: