Imatge de fons de diversos cotxes aparcats i una altra imatge de mans d'una persona al volant d'un cotxe

Et pot salvar: com sortir del cotxe si et quedes atrapat després d?un accident

El truc més eficient per sortir airós d'un accident

Posa tota la teva atenció en allò que t'explicarem, i és que la teva vida en pot dependre. Un text que et pot servir d'ajuda si, malauradament, pateixes un accident de cotxe i no saps com sortir-ne.

De vegades, cal mantenir el cap fred i saber trobar el lloc concret del vehicle per alliberar-se d'una situació en què el temps corre en contra teu.

Hi ha moltes preguntes sobre la manera com hem d'actuar quan patim un accident de cotxe. Per exemple, si podem trencar la finestreta del mateix. O si tenim dret a trencar el vidre d'un cotxe aliè.

La millor manera de sortir del cotxe quan pateixes un accident

En el període estival augmenta el risc de patir asfíxia dins del vehicle per les temudes onades de calor. I quedar-nos atrapats en un cotxe pot ser mortal, per la qual cosa ens preguntem què hem de fer si es bloquegen les portes i quina solució hi podem posar.

Una imatge d'un cotxe aturat a la carretera amb un triangle de senyalització col·locat a terra i una altra imatge de mans d'una persona al volant d'un cotxe i tocant un botó de la ràdio
El més important és mantenir la calma i tractar de pensar amb claredat | Gogosvm, Daniel Chetroni

Des de l'asseguradora Mapfre ens donen una sèrie de consells a l'hora de resoldre aquest tipus de situació tan compromesa.

"Les finestretes, encara que són de vidre, no són gens fàcils de trencar perquè porten un procés especial que els fa extremadament resistents, especialment si estan tintats. Aquesta qualitat és realment important perquè puguin patir cops comuns sense que per això es trenquin a trossos", apunten des de Mapfre .

Utilitza una pedra o una barra per trencar la finestreta lateral

Per això, és millor que no tinguis al cap fer servir alguna part del teu cos per trencar la finestreta del cotxe. I és que et pots fer molt de mal i tallar-te amb el vidre de manera greu.

A l'hora de trencar el vidre del cotxe si tenim un cas d'emergència, cal trencar la finestra des de dins. Cal trobar un objecte contundent i punxegut, com podria ser una pedra o bé una barra.

Quan ja el tenim al nostre poder, cal copejar la finestra a la part material i aconseguir que aquesta es trenqui. El que hem de tenir clar és que s'ha de fer força sobre una zona petita fins que es vagi trencant a poc a poc.

Muntatge amb la imatge d'una persona conduint i traient una mà per la finestra amb la imatge d'un reposacaps d'un cotxe
Utilitzar el reposacaps pot ser una bona opció | RODNAE Productions, Deepblue4you

Si et preguntes quin objecte pots utilitzar per trencar les finestretes si no tens res a mà, et recomanem el reposacaps. Aquest té adherides unes barres metàl·liques que subjecten el seient.

Compte si trenques el cotxe d'un altre propietari

Les esmentades barres poden ser usades per trencar la finestra quan estàs atrapat dins del cotxe. Però un altre cas versa si estem fora del vehicle i volem obrir-lo des de l'exterior.

Cal fer la mateixa operació, però amb un objecte punxant que trobem a l'exterior com ara una pedra.

Això sí, des de l'asseguradora Mapfre ens recomanen que és important fer aquest tipus d'accions en un cotxe nostre, i no en un aliè.

Òbviament, trencar el vidre d'un cotxe només l'executarem si l'emergència és màxima. Però si el cotxe és d'un altre usuari i no podem contactar amb el propietari del vehicle la millor manera de solucionar-ho és trucar a la policia. O bé a la Guàrdia Civil perquè ells intervinguin i trenquin el cotxe si fos necessari.