Muntatge d'un home fent una moneda dins d'una gerra
SOCIETAT

La Seguretat Social revela les pensions que patiran canvis a Espanya

El Gobierno avança les mesures que permetran millorar l'accés i la quantia a les pensions de viduïtat

Molt atents aquells beneficiaris d'un tipus de pensions de la Seguretat Social perquè s'acosten certs canvis. Aquest dilluns, la ministra de Seguretat Social, Elma Saiz, intervenia a la Comissió de seguiment i avaluació dels acords del Pacte de Toledo.

En aquesta compareixença al Congrés, Saiz avançava que s'implementaran diverses novetats sobre les pensions de viduïtat. I no només sobre aquest àmbit, també pel que fa a la jubilació parcial i activa.

Elma Saiz ha declarat que l'objectiu del seu ministeri és "garantir la protecció de les persones beneficiàries de 65 anys o més, la pensió dels quals suposi la principal font d'ingressos". A més, des del Gobierno volen estudiar la "possible utilització dels anys cotitzants del causant per calcular la pensió de la vídua".

La ministra Elma Saiz apunta les novetats sobre les pensions de viduïtat

Uns canvis, segons la ministra, que derivarien en unes millors condicions per als beneficiaris de les pensions de viduïtat. Així mateix, Saiz ha explicat que la norma vigent ja dona peu a "estendre el dret a la pensió de les parelles de fet. I s'elimina el requisit de renda en aquests casos".

D'altra banda, tant l'any passat com el 2024 s'han beneficiat les pensions més modestes amb un notable ascens. Elma Saiz afirmava que "el 2023, es van incrementar fins a un 14,1% les pensions de viduïtat amb càrregues familiars".

Més enllà de les pensions de viduïtat i les modificacions que es duran a terme, la ministra també va aprofitar la roda de premsa per destacar un altre pla. Un en què els espanyols continuïn amb la idea d'endarrerir el moment de jubilar-se.

Més canvis a la Seguretat Social: modificacions en la jubilació parcial i activa

El principal objectiu del Gobierno és que la mitjana actual de 65,1 anys perquè els espanyols posin punt final a la seva etapa laboral, no s'hi quedi. La ministra no descarta que aquesta edat mitjana arribi a l'edat legal ordinària, que el 2027 serà de 67 anys.

Al seu torn, sobre l'edat de jubilació, la ministra va posar el focus en dues mesures que s'estan estudiant a la taula de diàleg social. La primera és la "nova regulació de la compatibilitat de treball amb pensió. Una regulació en què volem introduir profundes reformes, atès que l'actual situació té un biaix masculí evident i cap als treballadors d'alts ingressos".

Sobre la segona, Saiz explicava que estan treballant per "allargar el règim de compatibilitat de la pensió amb la feina des de l'edat ordinària de jubilació". Això provocarà un canvi per accedir a la jubilació activa, que actualment requereix un any més a l'edat de cessament laboral ordinari.

➡️ Pensions ➡️ Societat

Més notícies: