Muntatge amb un plat de filet de vedella amb salsa de fons i la cara del xef Martín Berasategui
SOCIETAT

El secret de Martín Berasategui per cuinar el millor rodó el Dia de Reis

Segueix els passos del xef Martín Berasategui per preparar el rodó de vedella més sucós i saborós amb què sorprendre els teus convidats

Ja està a punt d'arribar l'última ronda de menjars nadalencs. Molts aprofiten el Dia de Reis per tancar aquest cicle de celebracions en família i, és clar, aquestes sempre venen acompanyades de menús especials. 

Un dels plats estrella d'aquestes dates tan assenyalades és el rodó de vedella. El xef Martín Berasategui té el truc perquè aquesta recepta et quedi molt saborosa i sucosa. Descobreix el seu secret a continuació! 

Ingredients per al rodó de vedella de Martín Berasategui 

Ingredients per a 4 persones

INGREDIENTSQUANTITAT
Rodó de vedella1 peça
Cebes4 unitats
Alls2 dents
Pastanagues2 unitats
Julivert i romaní1 ram
Claus d'olor3 unitats
GuindillaUn pessic
Fongs secs a làminesUn grapat
Pell de llimonaUn tros
Vi blanc1 got
Brandi1 raig
Aigua1 got

 

Els passos que segueix el xef per preparar aquest plat 

1. Salpebreu la carn 

Per començar, agafa el rodó de vedella i ves lligant tota la peça amb lliç (fil de cuina). A continuació, salpebra la carn. Al mateix temps, pots afegir un rajolí d'oli a una cassola perquè es vagi escalfant. 

2. Daura la peça 

Posa el rodó de vedella a la cassola escalfada prèviament. Deixa que es dauri bé per tot arreu i, quan estigui llest, procedeix a treure'l. Seguidament, trosseja totes les verdures i ofega-les al mateix recipient, juntament amb el ram, els claus d'olor, el bitxo, els fongs i la llimona. 

3. Cuina la carn 

Retorna la peça de carn al fons de la cassola, juntament amb les verdures escalfades. Afegeix-hi un got de vi i brandi i deixa que es redueixi. A continuació, afegeix aigua fins a gairebé cobrir el rodó, tapa'l i deixa que es guisi a foc suau durant una hora aproximadament. 

Aquí és on Martín Berasategui Revela el seu secret. I es tracta ni més ni menys que del vi que fa servir per a l'elaboració del plat. Per això, utilitza sempre el Comtat de Haza 2012. 

[TelegramGroup]37[/TelegramGroup] 

4. Escorre la carn i tritura la salsa 

Transcorregut aquest temps, escorre la carn i pinxa-la per veure si ha assolit el seu punt més tendre. Tritura la resta d'ingredients de la cassola fins que quedi una textura de salsa. 

És el moment d'afegir-hi el toc final. Agafa el rodó i submergeix-lo a la salsa per donar-li un bull final. Ja tens llest el plat amb què triomfaràs el Dia de Reis. 

➡️ Societat

Més notícies: