El secret de Martín Berasategui per cuinar el millor rodó el Dia de Reis
Segueix els passos del xef Martín Berasategui per preparar el rodó de vedella més sucós i saborós amb què sorprendre els teus convidats
Ja està a punt d'arribar l'última ronda de menjars nadalencs. Molts aprofiten el Dia de Reis per tancar aquest cicle de celebracions en família i, és clar, aquestes sempre venen acompanyades de menús especials.
Un dels plats estrella d'aquestes dates tan assenyalades és el rodó de vedella. El xef Martín Berasategui té el truc perquè aquesta recepta et quedi molt saborosa i sucosa. Descobreix el seu secret a continuació!
Ingredients per al rodó de vedella de Martín Berasategui
Ingredients per a 4 persones
INGREDIENTS | QUANTITAT |
Rodó de vedella | 1 peça |
Cebes | 4 unitats |
Alls | 2 dents |
Pastanagues | 2 unitats |
Julivert i romaní | 1 ram |
Claus d'olor | 3 unitats |
Guindilla | Un pessic |
Fongs secs a làmines | Un grapat |
Pell de llimona | Un tros |
Vi blanc | 1 got |
Brandi | 1 raig |
Aigua | 1 got |
Els passos que segueix el xef per preparar aquest plat
1. Salpebreu la carn
Per començar, agafa el rodó de vedella i ves lligant tota la peça amb lliç (fil de cuina). A continuació, salpebra la carn. Al mateix temps, pots afegir un rajolí d'oli a una cassola perquè es vagi escalfant.
2. Daura la peça
Posa el rodó de vedella a la cassola escalfada prèviament. Deixa que es dauri bé per tot arreu i, quan estigui llest, procedeix a treure'l. Seguidament, trosseja totes les verdures i ofega-les al mateix recipient, juntament amb el ram, els claus d'olor, el bitxo, els fongs i la llimona.
3. Cuina la carn
Retorna la peça de carn al fons de la cassola, juntament amb les verdures escalfades. Afegeix-hi un got de vi i brandi i deixa que es redueixi. A continuació, afegeix aigua fins a gairebé cobrir el rodó, tapa'l i deixa que es guisi a foc suau durant una hora aproximadament.
Aquí és on Martín Berasategui Revela el seu secret. I es tracta ni més ni menys que del vi que fa servir per a l'elaboració del plat. Per això, utilitza sempre el Comtat de Haza 2012.
[TelegramGroup]37[/TelegramGroup]
4. Escorre la carn i tritura la salsa
Transcorregut aquest temps, escorre la carn i pinxa-la per veure si ha assolit el seu punt més tendre. Tritura la resta d'ingredients de la cassola fins que quedi una textura de salsa.
És el moment d'afegir-hi el toc final. Agafa el rodó i submergeix-lo a la salsa per donar-li un bull final. Ja tens llest el plat amb què triomfaràs el Dia de Reis.
Més notícies: