Retrat de la Verge Maria amb un fons de núvols

Santoral d'avui, divendres 8 de setembre del 2023: Quin Sant se celebra avui?

Aquí tens els sants que l'Església Catòlica recorda avui dia 8 de setembre

MOLT IMPORTANT! Aquesta notícia és ANTIGA. Per veure el santoral d'aquest DISSABTE 9 de setembre PUNXA AQUÍ!

El Santoral de l'Església Catòlica és la llista dels sants la festivitat dels quals es commemora en cadascun dels dies de l'any. Queda així fixat pels fets que van fer en vida. Aquí trobareu els més destacats del dia d'avui.

Quin sant és avui: el més important d'aquest divendres 8 de setembre

La celebració més important d'avui és la Nativitat de la Mare de Déu. Una festivitat que indica el naixement de la Mare de Déu o Nativitat de Maria. El naixement de Maria es troba entre els dos Testaments, posant fi a l'etapa de l'expectativa i les promeses, i inaugurant l'era de gràcia i salvació a Jesucrist.

En concret, la Nativitat de la Verge és una de les tretze festes marianes del calendari romà general de l'Església catòlica. El Nou Testament no indica el lloc ni la data exacta del naixement de la Mare de Déu. Tampoc no es parla de qui eren els seus pares, ni de les circumstàncies del seu naixement.

Les referències més antigues són als evangelis apòcrifs. El Protoevangeli de Sant Jaume , escrit al segle II, explica que Maria va ser filla de Joaquim i d'Anna, un matrimoni que no podia tenir fills per la seva esterilitat. Joaquín, afligit per no tenir descendència, es retira a desert on dejuna 40 dies, mentre, Anna resa a Déu lamentant-se de la seva infertilitat.

Finalment un àngel es presenta davant seu i li diu que concebrà i donarà a llum. D'aquesta manera el naixement de Maria es presenta com a miraculós. L'anunci es va complir: i va néixer qui després seria la mare de Jesús de Natzaret.

La festivitat de la Nativitat de La nostra Senyora es remunta al segle V, concretament a Jerusalem. Una celebració que va començar a desenvolupar-se en el suposat lloc on va néixer Maria, actualment la basílica de Santa Anna.

Muntatge d'una creu i mans d'una persona resant
La Nativitat de La nostra Senyora se celebra nou mesos després de la dedicada a la Immaculada Concepció de la Verge | PixaBay, Pexels

Altres Sants d'avui: el Santoral complet del divendres 8 de setembre

A més de la Nativitat de La nostra Senyora l'Església Catòlica, mitjançant el Santoral, també commemoren aquests sants i beats: