Priemr pla a color de San Luis Gonzaga besant un crucifix
SOCIETAT

Santoral d'avui, divendres 21 de juny del 2024: Quin Sant se celebra avui?

Aquest divendres, 21 de juny de 2024, el Santoral de l'Església Catòlica recorda un religiós jesuïta italià

Aquest divendres, el Santoral de l'Església Catòlica recorda un jesuïta que es va dedicar a cuidar malalts de la pesta de tifo negra.

Qui va ser Sant Lluís Gonzaga, el Sant més important de divendres, 21 de juny?

El Santoral de l'Església Catòlica recorda aquest divendres especialment Sant Lluís Gonzaga. Va néixer el 1568 a Marquesat de Castiglione, a la regió de la Llombardia. Fill del marquès de Castiglione, era el més gran de set germans i, per tant, l'hereu al títol.

De petit va viure entre soldats a causa de la feina del seu pare, que preparava una empresa a Tunísia. Quan el seu pare es va veure obligat a viatjar a l'Àfrica, Sant Lluís va tornar al marquesat on va portar una vida "d'intensa pietat”. L'any 76 la pesta va assolar la regió, aleshores la seva família es va traslladar a Florència, on es va formar en cal·ligrafia, llatí i equitació.

També va viure a Madrid amb el seu pare, que va formar part del seguici de la reina Maria d'Habsburg. Va estudiar lletres, ciència i filosofia abans d'ingressar a la Companyia de Jesús, decisió influenciada pels textos religiosos que va llegir amb devoció.

Després d'aquesta decisió, la seva família va decidir cedir els drets nobiliaris al seu germà petit. Després, va entrar al noviciat jesuïta de Roma i va ampliar la seva formació en matèries com filosofia i teologia.

A Roma va atendre amb gran heroïcitat nombroses persones malaltes de la pesta. En una d'aquestes actuacions va contreure la mortal malaltia que el va conduir a la mort.

Lluís és un nom masculí d'origen germà que significa 'el guerrer'. Actualment, 14.258 homes a Espanya celebren el seu sant gràcies a Sant Luis Gonzaga.

Sant Ramon de Barbastre

Sant Ramon de Barbastre va ser un canonge regular espanyol del segle XII. Va ser designat bisbe de Roda i de Barbastre, seu de la qual va ser expulsat durant tres anys per no voler combatre amb les armes els enemics de la fe cristiana.

Imatge a color de Sant Raimon de Barbastre

Sant Josep Isabel Flores Varela

Sant José Isabel Flores Varela va ser un prevere d'origen mexicà. Va morir màrtir durant la gran persecució contra la religió en aquell país.

Imatge a color de San José Isabel Flores Varela

Altres Sants: el Santoral complet de divendres 21 de juny

El Santoral de l'Església Catòlica recorda també la celebració d'aquests altres sants i beats:

  • Sant Leufred
  • Sant Meven de Gaël
  • Sant Engelmond abat
  • Sant Joan Rigby
➡️ Santoral Avui ➡️ Societat

Més notícies: