Imatge a color de Sant Pasqual Balló adorant el Sagrari

SOCIETAT

Santoral d'avui, divendres 17 de maig del 2024: Quin Sant se celebra avui?

Aquest divendres, 17 de maig de 2024, el Santoral de l'Església Catòlica recorda un frare franciscà

Aquest divendres, el Santoral de l'Església Catòlica recorda el patró de les obres, associacions, congressos eucarístics i de les cuineres.

Qui va ser Sant Pasqual Bailón, el sant més important del divendres, 17 de maig?

El Santoral de l'Església Catòlica recorda aquest divendres especialment Sant Pasqual Bailón, que va néixer l'any 1540 a Torrehermosa, a l'Aragó. Venia d'una família de pagesos i va romandre en aquella localitat fins que va complir 7 anys, dedicant-se al pasturatge de les ovelles.

Es va mudar a Alconchel de Ariza, a Saragossa, on va ser acollit per un veí. Va ser aleshores quan va aprendre a llegir i a escriure de manera autodidacta, gràcies a una Bíblia.

Amb 20 anys es va traslladar a Montfort, a Alacant, on va tenir lloc El miracle de l'aparició de l'Eucaristia. S'explica que un dia va veure Jesucrist dins l'església, avui coneguda com a Ermita de l'Aparició. També va aconseguir multiplicar el pa entre els pobres, guarir malalts i va tenir el do de la profecia.

Diu la tradició que, quan Sant Pasqual Bailón resava, se sentia tan feliç que es posava a ballar. És l'autor de dos devocionaris, que rebien el títol d'Opuscles de Sant Pasqual Bailón. Un d'ells va ser lliurat al rei Felip IV i l'altre es conserva a la Basílica de Sant Pasqual de Vila-real, on va morir.

Pasqual és un nom masculí que procedeix del llatí i significa 'relatiu a la Pasqua'. Aquest dia, uns 198 homes a Espanya podrien celebrar el seu sant gràcies a Sant Pasqual Bailón.

Santa Restituta

Santa Restituta va ser una serventa africana que va viure al segle IV. Va morir martiritzada per haver-se convertit al cristianisme.

Imatge a color de Santa Restituta

Beat Iván Ziatyk

El beat Ivan Ziatyk va ser un religiós d'origen polonès que va pertànyer a la Congregació del Santíssim Redemptor i va viure al segle XX. Va romandre durant anys en un camp de concentració i va morir en temps de la persecució desencadenada pels enemics de la Fe.

Primer pla en blanc i negre del beat Iván Ziatyk

Altres Sants: el Santoral complet de divendres 17 de maig

El Santoral de l'Església Catòlica recorda també la celebració d'aquests altres sants i beats:

  • Sant Emilià de Vercelli
  • Sant Víctor d'Alexandria
  • Sant Adrió d'Alexandria
  • Sant Pere Liu Wenyuan
➡️ Santoral Avui ➡️ Societat

Més notícies: