Retrat de la Mare de Déu amb el fons d'una església

Santoral d'avui, divendres 15 de setembre del 2023: Quin Sant se celebra avui?

Descobriu quins són els sants més destacats que avui 15 de setembre celebra l'Església Catòlica

MOLT IMPORTANT! Aquesta notícia és ANTIGA. Per veure el santoral d'aquest DISSABTE, 16 de setembre PUNXA AQUÍ!

El Santoral és la llista dels sants la festivitat dels quals l'Església Catòlica celebra cada un dels dies de l'any. El santoral cristià manté el record dels sants perquè el seu record serveixi de guia moral. Descobreix a continuació els sants de l'onomàstica del dia d'avui divendres 15 de setembre de 2023.

Quin sant és avui: el més important d'aquest divendres 15 de setembre de 2023

Avui el sant més significatiu de tots els que es commemoren és la Mare de Déu dels Dolors, una festivitat que recorda una de les advocacions o misteris de la Mare de Déu. Són un total de set dolors que pateix a causa dels durs episodis que pateix el fill.

Situacions concretes com quan Jesús es perd al Temple i Maria sent un enorme dolor en perdre el teu Fill. Durant tres dies el va buscar al costat de San José fins que finalment el van trobar.

Un altre moment de dolor va ser el de la crucifixió i l'agonia de Jesús. Una situació en què Maria va plorar de dolor en veure la crueltat de clavar els claus a les mans i peus del seu fill.

La nostra Senyora dels Dolors és també coneguda com a Verge de les Angoixes, Verge Dolorosa, Verge de la Pietat o Verge de l'Amargor.

Va ser el Papa Pius VII qui va introduir la celebració d'aquesta festivitat al calendari litúrgic romà el 1814. Pius X va fixar l'any 1913 la data definitivament el 15 de setembre.

Recorda que avui, a més de Dolores has de felicitar les dones que es diguin Lola, Angoixes, Loli, María Dolores o Lolita...

Muntatge d'una església amb espelmes i creu
El Santoral recorda avui la profunda unió entre la Mare del Redemptor i el Salvador | Getty Images, Pexels

Altres Santos d'avui: el Santoral complet del divendres 15 de setembre de 2023

El Santoral , a més de La nostra Senyora dels Dolors, recorda la festivitat d'aquests altres sants: