Pintura religiosa d´un sant amb aurèola daurada i fons decoratiu.
SOCIETAT

Santoral d'avui, divendres 12 de juliol del 2024: Quin Sant se celebra avui?

Aquest divendres, 12 de juliol del 2024, el Santoral de l'Església Catòlica recorda un abat de l'orde benedictina

Aquest divendres, el Santoral de l'Església Catòlica recorda Sant Joan Gualbert que es va fer monjo benedictí malgrat l'oposició de la família. Va ser el fundador de l'Orde de Vallombrosa.

Qui va ser Sant Joan Gualbert, el Sant més important de divendres, 12 de juliol?

El Santoral de l'Església Catòlica recorda aquest divendres Sant Joan Gualbert que va néixer a Florència, Itàlia, a finals del segle X.

Criat al si d'una família noble, sent jove, el seu germà va ser assassinat per un amic. Joan, animat pel seu pare, va prometre venjar-se de la mort del seu germà. Tanmateix, la raó i la religió es van creuar en el seu camí, cosa que va fer un gir a la vida del sant.

Durant un Divendres Sant, Sant Joan Gualbert es va creuar en un atzucac amb l'home que va posar fi a la vida del seu germà. Aquest, sense escapatòria, es va agenollar davant seu i li va suplicar clemència. El sant va decidir pronunciar llavors paraules de perdó: "Per amor a Crist, et perdono".

Joan va marxar i va entrar en una església, estant a dins va veure com Jesús va inclinar el seu cap i li va agrair el gest. Des d'aquell dia, va decidir canviar la seva vida i va ingressar en un convent.

Anys després va deixar enrere la seva residència buscant un lloc més retirat. Va fundar el monestir de Vallombrosa, on es practicava una vida austera i dedicada a Déu. Durant una època de fam va socórrer miraculosament les multituds que acudien al monestir, lloc on va obrar diversos miracles.

Joan és un nom d'origen hebreu que significa 'Qui és fidel a Déu'. A Espanya aquest dia uns 53.841 homes i 418 dones a Espanya podrien celebrar el sant gràcies a Sant Joan Gualbert.

Sants Nabor i Fèlix de Milà

Els Sants Nabor i Fèlix eren soldats nascuts a Mauritània, actual Algèria. Van morir màrtirs després de ser perseguits durant el regnat de l'emperador Dioclecià el 303.

Pintura renaixentista que mostra diverses figures humanes, algunes musculoses i vestides amb túniques, interactuant entre si mentre querubins suren sobre ells.

Sant Paulí de Lucca

Sant Paulí de Lucca va ser un bisbe romà que va viure al segle I i va ser nomenat directament per Sant Pere. Va patir el martiri i és venerat per l'Església Catòlica com a sant i patró principal de la ciutat de Lucca i la seva Arquidiòcesi.

Un retrat antic d'un bisbe amb vestimentes cerimonials, incloent-hi una mitra adornada i un bàcul pastoral.

Altres Sants: el Santoral complet de divendres 12 de juliol

El Santoral de l'Església Catòlica recorda també la celebració d'aquests altres sants i beats:

  • Sant Clement Ignasi Delgado Cebrián
  • Sant Fortunat d'Aquileia
  • Sant Hermàgores d'Aquileia
  • Sant Hilarió d'Ancira
➡️ Santoral Avui ➡️ Societat

Més notícies: