Primer pla a color de Sant Felip Neri resant
SOCIETAT

Santoral d'avui, diumenge 26 de maig del 2024: Quin Sant se celebra avui?

Aquest diumenge, 26 de maig de 2024, el Santoral de l'Església Catòlica recorda un sant anomenat l'Apòstol de Roma

El Santoral de l'Església Catòlica recorda aquest diumenge un dels fundadors de la Confraternitat de la Santíssima Trinitat.

Qui va ser Sant Felip Neri, el Sant més important del diumenge, 26 de maig?

El Santoral de l'Església Catòlica recorda avui especialment Sant Felip Neri, que va néixer a Florència l'any 1515. El seu pare, que era notari, mantenia gran amistat amb els dominics. Felipe Neri va rebre moltes ensenyances religioses dels frares dominics del Monestir de Sant Marc de Florència.

Amb 16 anys va anar a San Germano, a prop de Montecasino, a ajudar en els negocis un parent seu. Va ser allà on se'n va concretar la seva vocació. El 1533 va marxar a Roma, on va ser ordenat sacerdot i va ingressar a la comunitat de San Girolamo.

Els seus himnes i oracions van tenir tanta repercussió que l'església va habilitar una sala addicional per acollir els assistents. Felip ensenyava a través de la música i va estar en contacte amb diversos músics molt destacats de l'època.

Durant gairebé una dècada va exercir el càrrec de rector de l'Església de San Giovanni. Allà vivia un grup de sacerdots en comunitat, sense contraure els vots, una cosa sense precedents fins aleshores.

El 1548, juntament amb el seu confessor, Persiano Rosa, va fundar la Confraternitat de la Santíssima Trinitat, més coneguda com la confraria dels pobres. S'ocupava dels pelegrins i convalescents. Sant Felip va introduir llavors l'exposició del Santíssim Sagrament un cop al mes, per difondre la devoció de l'adoració eucarística.

Felip és un nom masculí d'origen llatí, el significat del qual és 'amant dels cavalls'. Aquest dia a Espanya uns 532 homes podrien celebrar el seu sant pel fet d'anomenar-se com Sant Felip Neri.

Sant Eleuteri I

Sant Eleuteri I va ser un papa Italià que va viure al segle II. ​ Va suprimir alguns costums sobre la puresa i impuresa de les viandes, a les quals els cristians donaven gran importància.

Primer pla en blanc i negre del papa Sant Eleuteri I

Santa Mariana de Jesús de Parets

Santa Mariana de Jesús de Paredes va ser una religiosa equatoriana que va viure al segle XVII. Va pertànyer a la Tercera Ordre Regular de San Francisco. Va consagrar la seva vida a Crist i va fer servir les seves energies a ajudar els indígenes pobres.

Primer pla a color de Santa Mariana de Jesús de Paredes amb un crucifix

Altres Sants: el Santoral complet del diumenge 26 de maig

El Santoral de l'Església Catòlica ens recorda a més la celebració d'aquests altres sants i beats:

  • Sant Desideri de Vienne
  • Sant Fugaci
  • Sant Josep Chang Song-jib
  • Sant Lambert de Vence
  • Sant Pere Sanz i Jordà
➡️ Santoral Avui ➡️ Societat

Més notícies: