Primer pla a color de Sant Josep Cafasso
SOCIETAT

Santoral d'avui, diumenge 23 de juny del 2024: Quin Sant se celebra avui?

Aquest diumenge, 23 de juny de 2024, el Santoral de l'Església Catòlica recorda un sacerdot italià del segle XIX

El Santoral de l'Església Catòlica recorda aquest diumenge un sant que és patró dels presos i els condemnats a la pena capital.

Qui va ser Sant Josep Cafasso, el Sant més important del diumenge, 23 de juny?

El Santoral de l'Església Catòlica recorda avui especialment Sant Josep Cafasso que va néixer el 1811 a Castelnuovo Don Bosco, Itàlia. Va realitzar estudis filosòfics i teològics preparatoris al sacerdoci, ministeri des del qual va fer front a la pràctica pastoral sacramental rigorista imperant a la seva època.

Sempre va demostrar gran esperit de fervor i oració i era molt caritatiu amb els necessitats. En ingressar al seminari va coincidir per primera vegada amb el senyor Bosco amb qui va entaular una gran amistat.

Ordenat sacerdot va ser enviat a Torí per perfeccionar els seus estudis. Un cop graduat va exercir com a professor a la Facultat i va ser Rector del Seminari.

Un dia va reparar en els empresonats que no tenien qui se n'ocupés i es va dedicar completament a l'apostolat penitenciari. Confortà els condemnats a la forca, aconseguint el seu penediment i donant-los el perdó de Déu.

Sant Josep Cafasso es caracteritzava per tenir el "Do de Consell" de l'Esperit Sant. Sempre tenia la paraula oportuna per a tothom que necessitava ajuda espiritual i humana.

Tots s'admiraven de les paraules de dolçor que en sortien, així com el seu somriure, malgrat el seu fràgil estat de salut. El seu ministeri va ser un suport total al carisma salesià fins al moment final de la vida.

Josep és un nom masculí d'origen hebreu, el significat del qual és 'afegir'. A Espanya, 41.886 persones reben aquest nom i podrien celebrar el seu sant gràcies a Sant Josep Cafasso.

Santa Eteldreda d'Ely

Santa Eteldreda d'Ely va ser una abadessa britànica que va rebutjar dues vegades el matrimoni. Va decidir dedicar-se a la vida religiosa i va dirigir el monestir que va fundar donant exemple i consells a les monges.

Primer pla a color de Santa Eteldreda d'Ely

Beata Maria Rafaela Cimatti

La beata Maria Rafaela Cimatti fou una religiosa d'origen italià que visqué entre els segles XVIII i XIX. Va pertànyer a la Congregació de Germanes Hospitalàries de la Misericòrdia. Va portar una vida humil i oculta, i va mostrar constantment la seva caritat atenent els malalts i els pobres.

Primer pla a color de la beata Maria Rafaela Cimatti

Altres Sants: el Santoral complet del diumenge 23 de juny

El Santoral de l'Església Catòlica ens recorda a més la celebració d'aquests altres sants i beats:

  • Santa Agripina de Roma
  • Sant Bili de Dariòric
  • Sant Tomàs Garnet
  • Sant Walhero
➡️ Santoral Avui ➡️ Societat

Més notícies: