Pintura renaixentista que mostra diversos homes vestits amb túniques i armadures, alguns assenyalant i conversant, amb un fons de cel ennuvolat i figures addicionals en la distància.
SOCIETAT

Santoral d'avui, diumenge 22 de setembre del 2024: Quin Sant se celebra avui?

Aquest diumenge, 22 de setembre de 2024, l'Església Catòlica recorda un comandant de la legió romana

Aquest diumenge, 22 de setembre, el Santoral de l´Església Catòlica recorda el patró dels emperadors del Sacre Imperi Romà Germànic.

Qui va ser sant Maurici d'Agauno, el sant més important del diumenge, 22 de setembre?

El Santoral de l'Església Catòlica recorda aquest dia especialment sant Maurici d'Agauno que va néixer a Tebes, Egipte, al segle III.

Comandant de la llegendària Legió Tebana va rebre ordres de marxar cap a Gàl·lia per auxiliar l'emperador Maximià contra la revolta bagauda. Als soldats se'ls va ordenar fer sacrificis d'acció gràcies als déus, però es van negar.

Sant Maurici es va negar terminantment a assassinar els seus germans en la fe. De la mateixa manera, cap dels integrants de la Legió Tebana va acceptar venerar els déus dels romans.

El desacatament va provocar la ira de Maximià, que va ordenar, com a escarment i per atemorir els soldats, que la legió fos delmada. Això va significar que un de cada deu fossin executats.

La tàctica no va tenir èxit, ja que cap tebà va obeir. Els romans van repetir tantes vegades l'operació, que al final no els va quedar cap cristià per continuar martiritzant.

Sant Maurici, juntament amb els altres caps de la Legió Tebana, Sant Càndid, Sant Innocenci, Sant Exuperi, Sant Vital, Sant Urs i Sant Víctor van ser sacrificats sense importar el seu rang militar.

Maurici és un nom masculí d'origen llatí, el significat del qual és 'bru'. Aquest dia, a Espanya, uns 5.347 homes podrien celebrar el sant gràcies a Sant Maurici d'Agauno.

Sant Ignasi de Santhià Belvisotti

Sant Ignasi de Santhià Belvisotti va ser un prevere d'origen italià que va viure al segle XVII. Va pertànyer a l'Ordre dels Germans Menors Caputxins i es va esforçar per atendre penitents i ajudar malalts.

Un monjo resant amb les mans juntes davant d'un llibre obert.

Beat Otó de Freising

El beat Otó de Freising va ser un monjo de l'Ordre cistercenc i bisbe de Freising. D'origen austríac, va viure al segle XII. Va ser oncle de l'emperador Federico Barbarroja, de les gestes del qual va ser historiador.

Pintura d´un bisbe amb vestimenta litúrgica, sostenint un bàcul daurat i aixecant la mà dreta.

Altres Sants: el Santoral complet del diumenge, 22 de setembre

El Santoral de l'Església Catòlica recorda també la celebració d'aquests altres sants i beats:

  • Santa Salaberga
  • Santa Basil·la de Roma
  • Sant Emeramo de Ratisbona
  • Santa Emèrita de Roma
  • Sant Florencio
➡️ Santoral Avui ➡️ Societat

Més notícies: