Sant Bernat de Claravall amb fons de núvols

Santoral d'avui, diumenge 20 d'agost del 2023: Quin Sant se celebra avui?

Descobriu tots els sants que se celebren avui 20 d'agost

MOLT IMPORTANT! Aquesta notícia és ANTIGA. Per veure el santoral d'aquest DILLUNS, 21 d'agost PUNXA AQUÍ!

Hi ha molts sants que se celebren al llarg de l'any, tal com estableix l'Església Catòlica.

Així que hem consultat el Santoral per veure els sants que tenen un protagonisme especial. Para atenció perquè t'ho desvetllem a continuació.

Quin sant és avui: el més important d'aquest diumenge 20 d'agost

Sant Bernat de Claravall va néixer l'any 1090, concretament al castell de Fontaine-lés-Dijon i es diu que és el sant més rellevant del dia d'avui. Tot i tenir aquest nom, va néixer amb un altre, ja que se'l nomenava com a Bernard de Fontaine. A més a més, va ser el tercer fill d'una família de set germans.

Es va educar a l'escola clerical de Châtillon-sur-Seine i més endavant va entrar a l'Ordre del Cister, quan tenia 23 anys. Amb el temps, va fer un gir a la seva vida, ja que va ser enviat a Claravall per fundar un monestir. Allí es va fer capellà on també va acabar convertint-se l'abat.

Si aquest sant ha passat a la història, és per haver fundat al voltant de 70 monestirs per tot Europa. I no només per això, sinó per ser un dels creadors de l'anomenada mística medieval. Cal destacar que també va predicar d'una manera activa contra l'heretgia i, a més, va aconseguir un paper molt important com a polític.

Cal destacar que va ser un element primordial per consolidar l'expansió de l'Ordre del Temple, ja que ell mateix va redactar els estatuts aconseguint que fos una peça clau al Concili de Troyes.

Finalment, va morir el 1153 a causa d'una terrible malaltia estomacal. Va ser canonitzat en mans d'Alexandre III el 1174.

Muntatge d´una església desenfocada i una Bíblia
Aquest sant ha estat reconegut per haver fundat gairebé 70 monestirs | Getty Images, PixaBay

Altres Sants d'avui: el Santoral complet de diumenge 20 d'agost

El Santoral, de la mateixa manera, determina que avui es commemoren aquests altres sants: