Retrat de la Nostra Senyora de les Neus en un paisatge nevat

Santoral d'avui, dissabte 5 d'agost del 2023: Quin Sant se celebra avui?

Coneix aquí quins sants se celebren aquest 5 d'agost

MOLT IMPORTANT! Aquesta notícia és ANTIGA. Per veure el santoral d'aquest DIUMENGE, 6 d'agost PUNXA AQUÍ!


El Santoral de l'Església catòlica té fixat per avui la celebració de l'onomàstica de diversos sants. No saps quins sants se celebren? No us preocupeu, a continuació, us donarem els noms i una petita explicació de qui van ser i la seva importància.

Quin sant és avui: el més important d'aquest dissabte 5 d'agost

La Nostra Senyora de les Neus és el sant més important que se celebra avui, 5 d'agost. És una de les advocacions marianes.

L'origen d'aquest atribut es remunta al segle IV, quan Liberi era papa als anys 352 i 366. Un matrimoni més gran i ric, que pertanyien a la noblesa de Roma, no podien tenir fills i li va sol·licitar a la Verge Maria que els digués què podien fer amb els seus diners quan morissin, ja que no tenien descendents.

Aquesta els va respondre que havien de construir un temple on ella indiqués. La figura d'aquesta església, que posteriorment es dirà Basílica de Santa Maria Maggiore, va ser representada a la muntanya Esquilí per una gran i miraculosa nevada.

Seguint el dibuix que la Mare de Déu havia fet, la parella de gent gran va edificar el temple. No obstant això, poc temps després va desaparèixer i Papa Sixt III la va reconstruir l'any 434.

Muntatge d'una església amb espelmes i creu
L'origen de la Nostra Senyora de les Neus es remunta al segle IV | Getty Images, Pexels

Altres Sants d'avui: el Santoral complet del dissabte 5 d'agost

La Nostra Senyora de les Neus és un dels tants sants que se celebren avui. A més d'aquest, el Santoral ha fixat aquests altres:

Sant Venanci de Viviers, pertanyia a la família dels prínceps de Borgonya. Va ser bisbe de Viviers, al costat del Roine, a la Gàl·lia, durant 27 anys. Ha passat a la història com un dels millors homes que ha tingut al bisbat Viviers, ja que va restaurar la litúrgia, l'adoració i va restablir els bons costums.

- Santa Afra d'Augsburg, va néixer al segle III a Augsburg. El bisbe Narcís de Girona, quan l'emperador romà Dioclecià perseguia els cristians, aquest es va refugiar a casa de la mare d'Afra i d'ella. Narcís va acabar convertint Afra al cristianisme i ella va ser portada davant l'emperador. Dioclecià el va obligar a rebutjar la seva fe, ella es va negar i va acabar sent condemnada a mort amb el foc.

- Santa Nona de Nacianzo, esposa de Gregori el Vell i la mare de Gregori el Teòleg, Cesáreo i Gorgonia. Va tenir diverses visions al llarg de la seva vida i va acabar morint l'any 374.

- Sant Emigdi d'Àscoli

- Sant Pàrid de Teano

- Sant Memmi de Chalons

- Sant Casià d'Autun

- Santa Margarida de Septémpeda

- Beat Pedro Miguel Noël

- Sant Viator de Tremblevif

- Beat Francisco Zanfredini