Sant Joan Eudes amb una església de fons

Santoral d'avui, dissabte 19 d'agost del 2023: Quin Sant se celebra avui?

Assabenta't de tots els sants que se celebren aquest 19 d'agost

MOLT IMPORTANT! Aquesta notícia és ANTIGA. Per veure el santoral d'aquest DIUMENGE, 20 d'agost PUNXA AQUÍ!

Com sabeu, l'Església Catòlica disposa del Santoral. Hi estipula quins sants són els que es celebren.

Per això, avui ho hem volgut consultar per mostrar-te els sants que es commemoren avui. Així que ara mateix et desvetllem tot el que necessitis saber sobre ells. Para atenció.

Quin sant és avui: el més important d'aquest dissabte 19 d'agost

El sant més rellevant del dia d'avui és Sant Joan Eudes. Va néixer el 14 de novembre de l'any 1601. Concretament a Ri (França) en una família nombrosa.

Des de ben jove va començar els estudis amb els jesuïtes i més endavant es va unir a l'Oratori de Jesús. Després, l'any 1625 es va convertir en capellà, però malauradament va haver de cessar la feina durant uns quants mesos a causa d'una malaltia. En recuperar-se, va tornar a exercir i es va centrar a ajudar els més malalts per plagues.

Amb el pas del temps, va emprendre treballs com a missioner, on gràcies a això el va portar a poder predicar amb Anna d'Àustria. Més endavant, va fundar la Congregació de Jesús i Maria i l'Ordre de la Mare de Déu de la Caritat del Refugi. Es diu que són de les accions més importants que va fer i que han passat a la història.

A més, una obra escrita sobre temes religiosos també és part del llegat de Joan Eudes. Finalment, va morir el 19 d'agost de 1680 a Caen. Pius X el beatifico el 1909 i Pius XI el va canonitzar el 1925.

Creu cristiana damunt d'una Bíblia oberta per la meitat
Si alguna cosa va caracteritzar Joan Eudes va ser la seva fe cristiana | Getty Images

Altres Sants d'avui: el Santoral complet del dissabte 19 d'agost

Avui és Sant Joan Eudes, però recorda que el Santoral estableix altres sants: