Muntatge de Santa Hilaria en un fons brillant i groc a una muntanya i una creu

Santoral d'avui, dissabte 12 d'agost del 2023: Quin Sant se celebra avui?

Coneix els sants que se celebren avui, 12 d'agost

MOLT IMPORTANT! Aquesta notícia és ANTIGA. Per veure el santoral d'aquest DIUMENGE, 13 d'agost PUNXA AQUÍ!

Com passa cada dia, el Santoral de l'Església catòlica té establert que cada jornada se celebrin diversos sants. I avui, per tant, en tenim diversos a celebrar.

Saps quin sant és avui? Si no ho saps, no et preocupis. A continuació us donarem els noms dels sants d'avui, 12 d'agost, juntament amb una explicació del seu paper important per a l'Església i el cristianisme.

Continua llegint, potser avui hauràs de felicitar un familiar o amic.

Quin sant és avui: el més important del dissabte 12 d'agost

El sant més relevant que avui se celebra és Santa Hilària. Una cosa crucial que cal destacar és que és la mare d'una altra santa, Santa Afra.

Els pares d'Hilària van deixar la seva ciutat natal, eren xipriotes, per viure a Alemanya, a Augsburg. Ella va créixer i hi va viure, on va tenir una gran passió per l'adoració de Venus.

Quan l'emperador Dioclecià va començar a perseguir els cristians, Hilària i la seva filla Afra van acollir a casa seva el bisbe Narcís i el diaca Fèlix. Això va fer que els seus sentiments i creences quedessin anul·lades i es convertís al cristianisme.

La seva filla Afra va abraçar el baptisme i va fer prevere el germà d'Hilària, que es deia Dionís.

Finalment, Narcís i Fèlix van escapar i l'emperador es va assabentar que Afra era cristiana, per la qual cosa va acabar arrestada i cremada. La seva mare, Hilària, morta de dolor, va recollir les restes de la seva filla, amb l'ajuda de les serventes, i li va donar sepultura cristiana.

Santa Hilària i les criades van ser capturades i les van cremar a la foguera.

Muntatge d'una creu catòlica i mans amb un rosari
Santa Hilaria va morir per donar sepultura a la seva filla Afra | PixaBay, Rattanakun

Altres Sants d'avui: el Santoral complet del dissabte 12 d'agost

A banda de Santa Hilària, el Santoral fixa per avui aquests altres sants:

- Santa Felicíssima de Faleria, verge i màrtir del segle III. Sant Gracilià, que va ser empresonat i condemnat a mort per la seva fe a Crist, li va tornar la vista quan la mare de la noia li va demanar. Aquell mateix dia, al ser batejada, va ser capturada juntament amb Graciliano. Van morir el 304 decapitats.

- Sant Aniceto de Nicomedia, oficial romà de Nocomedia. Es va revelar en contra de l'emperador Dioclecià per la seva fe cristiana, cosa que el va acabar condemnant. Primer el van enviar al circ romà perquè les feres el trossegessin, no obstant els animals no li van fer res i el van ajudar. Finalment, juntament amb un familiar seu, va ser condemnat a la foguera.

Sant Euplo de Catania, diaca del segle III de Catania. Va ser capturat per tenir una còpia de la Bíblia. Primer el van fer llegir alguns extractes del llibre, per després torturar-lo i decapitar-lo. És el patró de Catània, a Sicília.

- Santa Digna d'Augsburg

- Santa Euprepia d'Augsburg

- Santa Eunomia d'Augsburg

- Beat Carlos Leisner

- Beat Antonio Perulles Estivill