Retrat del beat Diego Llorca Llopis amb un fons d'una església

Santoral d'avui, dimecres 6 de setembre del 2023: Quin Sant se celebra avui?

Descobriu els sants que l'Església Catòlica celebra aquest dimecres 6 de setembre

MOLT IMPORTANT! Aquesta notícia és ANTIGA. Per veure el santoral d'aquest DIJOUS 7 de setembre PUNXA AQUÍ!

El Santoral de l'Església Catòlica marca la festivitat de diversos sants per a cada un dels dies de l'any. A continuació, us mostrem quins són els més significatius del dia d'avui.

Quin Sant és avui: el més important d'aquest dimecres 6 de setembre

Avui destaca la celebració del beat Diego Llorca Llopis, prevere i màrtir, va testimoniar Crist en la persecució contra l'Església.

Beat Diego Llorca Llopis va néixer el 2 de juliol de 1896 a Oliva, València al si d'una família cristiana. Alumne de les carmelites, va ser a més escolanet de la parròquia de Sant Roque. El 1910, en fer a Gandia exercicis espirituals amb els jesuïtes, es va sentir cridat al sacerdoci.

Va ingressar al seminari de València el 1913, ordenant-se sacerdot el 1925. Va arribar a ocupar el càrrec de coadjutor a Benisa, Alacant, un càrrec que exercia just quan va esclatar la Guerra Civil.

Al beat Diego Llorca Llopis, un home molt apreciat per tothom, uns milicians li van prestar un cotxe perquè tornés a la seva terra natal. Tot i això, les circumstàncies van canviar. La tarda del 5 de setembre del 1936 va ser arrestat per nou milicians que van arribar a la casa familiar.

En un primer moment no el van trobar, però una dona el va delatar i llavors va ser detingut. Es va acomiadar dels pares i germans sabent que la seva situació era realment complicada. Aquella mateixa nit va ser afusellat al lloc conegut com “La Garganta” de Gata de Gorgos (Alacant).

Un dels individus que va acabar amb la vida de Diego Llorca va revelar que, després de ser aquest informat que seria assassinat, els va fer una petició. Els va demanar que li donessin una mica de temps per perdonar-los abans de morir. A més, el mateix soldat va explicar que el capellà va morir al crit de “Visca Crist Rei!”.

Muntatge d'una església amb espelmes i creu
El beat Diego Llorca Llopis va testimoniar Crist en la persecució contra l'Església. | Getty Images, Pexels

Altres Sants d'avui: el Santoral complet de dimecres 6 de setembre

A més del beat Diego Llorca Llopis el Santoral també estableix la festivitat d'aquests altres sants: